Головна Новини HI-tech технології Які країни увійшли до топ-10 за кількістю наукових розробок й над чим працюють вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни увійшли до топ-10 за кількістю наукових розробок й над чим працюють вчені

Які технології розробляють вчені у різних країнах світу

12 січня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

В 2021 році вчені з різних країн світу не лише досліджували як боротися з пандемією, а й продовжили вивчення та розробку сучасних технологій. На які ж винаходи вчені подавали документи, щоб отримати патенти. Про це відомо з IFI Сlaims Patent Servises.

Які країни увійшли до топ-10 за кількістю наукових розробок й над чим працюють вчені

Над якими технологіями працюють вчені, фото з відкритих джерел

Відповідно до даних, в 2021 році відбулося зниження загальної кількості патентів у США, а кількість патентних грантів у Китаї навпаки різко зросла. Загальна кількість патентних грантів у США скоротилася на 7,5 відсотка з 2020 року, що стало найбільшим падінням з 2018 року.

Все ж, недивлячись на це, рейтинг ТОП-10 країн за кількістю патентів в сфері інновацій очолило США. На другому місці опинилася Японія(47 105 патентів) за кількістю патентів, на третьому – Південна Корея (21 264), на четвертому – Китай (20 679), на п’ятому – Німеччина (14 663). У рейтингу за кількістю патентів після Німеччини опинилися Тайвань, далі Франція, Великобританія, Швейцарія, Канада.

Серед найбільш інноваційних компаній 2021 року у сфері інтелектуальної власності США лідерами стали: International Business Machines Corp, Samsung Electronics Co Ltd, Canon Inc. Це компанії, що виробляють програмне забезпечення, монітори, гаджети та комп’ютерну техніку.

Як не дивно, Huawei Technologies Co Ltd обіграв Apple Inc та Microsoft Technology Licensing LLC й посів 5 місце в ТОП-50 найбільш інноваційних компаній 2021 року у сфері інтелектуальної власності США. Тоді як Apple Inc опинилася на 7 місці.

Загалом чотири китайські компанії зараз увійшли до ТОП-50 США, включаючи Huawei на №5, BOE на №11, Advanced New Technologies на №43 та Guangdong Oppo на №49.

За 2021 рік, коли кількість патентних грантів США зменшилася з 8 до 12 відсотків серед світових корпорацій, тоді як китайські компанії вирізнялися зростанням на 10 відсотків, з 18 792 у 2020 році до 20 679 протягом минулого року.

Найбільше науковців отримали патенти на винаходи в сфері комп’ютерних систем та систем даних. За 2021 рік збільшилася кількість розробок, що стосуються квантових комп’ютерів, штучного інтелекту та комп’ютерів, що засновані на біологічних моделях.

Вчені працюють над технологіями, що використовують біологію мозку як джерело натхнення. Серед компаній, що цікавляться такими розробками – провідні спеціалісти у галузі технологій, як IBM, Google, Samsung, Microsoft та Intel. Саме галузь науки, що працює над штучним інтелектом та біологічними моделями, показала найбільше зростання в 2021 році.

Крім цього, науковці вивчають розпізнавання даних, їх представлення та створення різних видів електронних носіїв. На третьому місці за кількістю інтересу та розробок в світі науки – вивчення пептидів. До рейтингу винаходів за кількістю патентів включили також обробку або генерацію зображень; генну інженерію; дослідження ферментів та мікроорганізмів.

Як повідомляв портал "Коментарі", деякі моделі смартфонів BlackBerry перестануть працювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини