Головна Новини HI-tech технології Як зрозуміти, що ваш комп'ютер скоро зламається: п'ять ознак
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що ваш комп'ютер скоро зламається: п'ять ознак

П'ять ознак того, що ваш ПК скоро зламається

2 червня 2021, 19:28
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Багато людей користуються комп'ютером щодня і не помічають ознак того, що він незабаром може вийти із ладу. Експерти розповіли про те, як зрозуміти, що ваш комп'ютер може скоро зламатися.

Як зрозуміти, що ваш комп'ютер скоро зламається: п'ять ознак

Ознаки того, що ваш комп'ютер може скоро зламатися. Фото з відкритих джерел

Шумить і повільно працює жорсткий диск
Однією з частих причин поломки комп'ютера є проблеми з жорстким диском. Хоча сучасні комп'ютери найчастіше комплектують SSD-дисками, багато користувачів все ще користуються системами з HDD-накопичувачами. Механічні частини жорсткого диска часто виходять із ладу.

У разі, якщо ви помітили, що жорсткий диск став працювати набагато голосніше, зробіть резервну копію своїх даних, оскільки в разі його поломки ваші файли будуть втрачені, а комп'ютер перестане завантажувати операційну систему.

Проблеми із зображенням на моніторі

Якщо в зображенні на моніторі почали з'являтися проблемні ділянки (кольорові лінії, точки або спотворення), вам потрібно підключити свій монітор до іншого ПК. Якщо проблема зникне, значить, швидше за все, виникли проблеми з відеокартою і вона скоро може повністю вийти з ладу.

Рекомендується не затягувати з викликом майстра, тому що ця деталь комп'ютера є найдорожчою і однією з найважливіших для його роботи.

Зниження продуктивності

Продуктивність комп'ютера з часом може знижуватися, наприклад, у результаті запилення системного блоку або проблем з операційною системою. Якщо чистка ПК і перевстановлення ОС не призвели до підвищення продуктивності, можливо, проблема пов'язана з устаткуванням.

Гучна робота кулера

Якщо кулер персонального комп'ютера починає видавати гучні звуки і постійно працювати на максимальних обертах, можливо, вам потрібна чистка від пилу. Якщо продовжити користуватися таким ПК, його компоненти можуть почати перегріватися і скоро вийти з ладу.

Запуск програм без вашого відома

Якщо ви стали помічати, що на вашому комп'ютері почали мимовільно запускатися програми або з'являтися нові, які ви не встановлювали, це може свідчити про наявність вірусів на вашому пристрої. Якщо їх не видаляти, то це може призвести до втрати особистих даних або виходу комп'ютера з ладу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як зрозуміти, що на вашому комп'ютері є віруси, а також про те, як прискорити роботу ПК.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини