Рубрики
МЕНЮ
Кириєнко Анна
Підробка вина — ситуація, яка трапляється доволі часто. Таке шахрайство завдає збитків не тільки виробникам, а й споживачам. Адже неякісним алкоголем можна отруїтися.
Фото: volga.news
Аби усунути проблему масової підробки вина, австралійські вчені з Університету Аделаїди розробили нову технологію. Завдяки їй можна одразу визначити місце створення алкоголю.
Річ у тому, що кожен напій має неповторний хімічний склад, який робить його унікальним, немов відбиток нашого пальця.
Аби дослідити детально склад вина, вчені залучили флуоресцентну спектроскопію – метод, який аналізує світловипромінювальні сполуки та створює "відбиток" вина.
Цей метод — швидкий, ефективний та надійний. І головне — щоб скористатись ним, не потрібні лабораторні умови. Метод не потребує великих затрат та додаткових ресурсів. Його вже планують масово використовувати аби виявляти партії підробок.
В планах вчених — розробити хімічні маркери, щоб розрізняти вино за місцем створення.
Сайт “Коментарі” також повідомляє про сім правил, які допоможуть мінімізувати шкоду від алкоголю.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!
Алла
27 листопада 2020, 01:20
Так как же отличить?
Алла
27 листопада 2020, 01:20
Так как же отличить?