Головна Новини HI-tech технології Як підключити IP-камеру без Інтернету: проста інструкція та все про пристрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підключити IP-камеру без Інтернету: проста інструкція та все про пристрій

Ми розповімо про плюси та мінуси IP-камери та підкажемо, як підключити її без Інтернету

22 жовтня 2023, 22:50 comments4044
Поділіться публікацією:

IP-камера – це інновація у сфері охорони об'єктів, і популярність такого обладнання продовжує стрімко зростати. Ми розповімо, як працює IP-камера, навіщо вона потрібна, і як підключити її без Інтернету.

Як підключити IP-камеру без Інтернету: проста інструкція та все про пристрій

IP-камера. Фото: wirestock, Freepik

Що таке IP-камера

IP-камера (Internet Protocol camera) — це пристрій, який об'єднав камеру і міні-комп'ютер. У такій камері є не тільки оптика, а й центральний процесор, процесор стиснення, мережевий модуль та безліч розумних функцій.

Для чого потрібна IP-камера

IP-камери можуть використовуватися для різних цілей, включаючи відеоспостереження, віддалене управління проектами, контроль за безпекою будинку чи бізнесу, трансляцію відео в реальному часі для просування різних послуг, зокрема, туристичних.

Як працює IP-камера

Принцип роботи IP-камер відеоспостереження досить простий: вони отримують аудіо та відеосигнал, стискають дані та передають інформацію на приймач. Звідти користувач може переглядати записи безпосередньо на об'єкті або за допомогою смартфона або планшета.

Кожен з цих пристроїв має мережевий сервер, власну IP-адресу і вбудований мережний інтерфейс. Саме завдяки цим фішкам інформація стає доступною у будь-якій точці планети.

Аналогічно звичайним камерам, об'єктив фокусує картинку на матриці, яка перетворює зображення на електричний сигнал. Всі дані передаються процесору, де відбувається магія обробки кольору, яскравості та інших параметрів, щоб користувач міг отримати якісне зображення. Після обробки картинка направляється в компресор, який стискає дані для відправки через мережевий контролер.

Для чого потрібна IP-адреса

Як і багато інших пристроїв, що працюють за допомогою Інтернету, IP-камера відеоспостереження має свою IP-адресу. Він потрібний для синхронізації з реєстратором. Без IP-адреси неможливо забезпечити спільну роботу та доступ до камери з інших пристроїв.

Переваги IP-камер

IP-камери приносять масу переваг у порівнянні з аналоговими. Ви можете створювати розподілені системи відеоспостереження, налаштовувати камеру на свій розсуд завдяки розумним функціям і забути про подвійну конвертацію сигналу, що буває з аналоговими камерами.

До того ж, IP-камери оптимізують відеопотік і зображення, не прив'язуючись до аналогових відеостандартів. Також багато IP-камер пропонують роздільну здатність, недоступну для аналогових. Ви можете передавати аудіопотік по мережі паралельно з відеопотоком та заощаджувати місце на цифрових носіях завдяки передачі потоку з високим стисненням. Крім цього, IP-камерами можна керувати віддалено через мобільний додаток.

Недоліки IP-камер

У порівнянні з аналоговими камерами, IP-камери часто дорожчі. Але якщо врахувати загальні витрати на систему відеоспостереження загалом, включаючи проект, обладнання та монтаж, то ціна виявляється співставною чи навіть вигіднішою.

Також варто знати, що при використанні IP-камер без мережного відеореєстратора потрібна комп'ютерна платформа для стиснення та декомпресії відеопотоку. Крім цього, IP-камери можуть зазнавати зламування. Також існує ризик апаратного зависання у разі відсутності функції Watchdog.

Як підключити IP-камеру без Інтернету

Багато IP-камер здатні зберігати інформацію на мікро-SD або жорстких дисках для подальшого перегляду. Крім того, вони можуть бути підключені до професійних груп моніторингу та, у такому разі, реагувати на виявлення руху.

Якщо ви хочете переглядати відео з IP-камери на комп'ютері без доступу до Інтернету, вам знадобляться додаткові пристрої та кабелі, такі як маршрутизатор, Ethernet-кабелі, зарядний пристрій та UTP-кабелі.

Якщо ви використовуєте кабель UTP, виконайте такі кроки:

— Підключіть відеокамеру до ноутбука або комп'ютера за допомогою кабелю UTP.

— Встановіть IP-адресу камери в тому ж діапазоні, що й у вашого ноутбука.

— Запустіть веб- або мобільну програму камери та введіть її IP-адресу, щоб переглянути записаний матеріал.

Плюси та мінуси використання IP-камер без Інтернету

Переваги:

— Захист від зламування, адже без інтернет-з'єднання ризик витоку даних мінімальний.

— Економія — під час використання SD-карти не потрібно оплачувати хмарне сховище.

— Камери без підключення до Інтернету не впливають на пропускну здатність Wi-Fi.

Недоліки:

— Відсутність віддаленого доступу.

— Немає push-повідомлень при виявленні камерою руху тощо.

— Відсутність резервної копії, що може призвести до втрати записів у разі пошкодження камери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини