Головна Новини HI-tech технології Як Google захищає від хакерів особливо важливих користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Google захищає від хакерів особливо важливих користувачів

Компанія Google шукає інструменти, які гарантовано захистять конфіденційну інформацію клієнтів

14 жовтня 2021, 10:39
Поділіться публікацією:

Агентство BBC New інформує, що компанія Google надає деяким користувачам особливі інструменти для захисту.

Як Google захищає від хакерів особливо важливих користувачів

Аутентифікація за допомогою фізичного пристрою підвищує захист облікового запису - фото з мережі

Компанія запропонувала 10 тис. клієнтів безкоштовні електронні ключі на пристроях USB. Пропозиція стосується лише окремих користувачів, які мають високий ризик взлому – політики, правозахисники. Подібний спосіб захисту забезпечується двофакторною аутентифікацією – тобто додається ще один рівень безпеки, крім паролю. 

Шейн Хантлі, директор групи аналізу загроз, заявив у пості Twitter, що наприкінці вересня виявили масовану атаку на 10 тис. користувачів Google. Хакерський напад здійснила група АРТ28, також відома як Fancy Bear. Кіберзловмисники пов'язані з російською розвідкою, як стверджують уряди США та Великобританії. Напад відносився до категорії фішингу: люди отримували електронні листи від поважних електронних сервісів, у яких їх просили підтвердити особисті дані, банківські реквізити та іншу конфіденційну інформацію. Заволодівши нею, злочинці займались вимаганням та викрадали кошти.

Розслідування кібернападів у 2016 р. показало, що саме група Fancy Bear стояла за фішинговою атакою на 4 тис. акаунтів Google. Серед цілей були учасники виборчої кампанії Гілларі Клінтон та Демократична партія США. Хантлі зазначає, що до подібних атак повинні бути завжди готові активісти, журналісти, урядовці.

Саме після низки подібних інцидентів Google оголосила, що 10 тис. користувачів отримають ключі безпеки "Titan". Номінальна ціна "Titan" – 41 дол., але компанія свої обраним клієнтам надає їх безкоштовно. Розповсюджуватимуть ключі організації-партнери.

Покращуватиметься захист і рядових клієнтів. Google наполягатиме на двофакторній авторизації ще для 150 млн. акаунтів електронної пошти та для двох млн. акаунтів Youtube. 

Фахівці стверджують: люди у більшій безпеці, якщо використовують одночасно два інструменти: пароль, "який ви знаєте", та фізичний пристрій (смартфон, USB-накопичувач), "який ви реально тримаєте у руках". Такий захист дуже ускладнює доступ зловмисників до вашого облікового запису.

Видання "Коментарі" раніше розповідало своїм читачам, як захистити паролем історію броузера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини