Головна Новини HI-tech технології Випасати корів будуть дрони: собаки нервують тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Випасати корів будуть дрони: собаки нервують тварин

Дрони замінять собак і пастуший батіг під час випасання корів

9 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Гул крихітних роторів замінив гавкіт собак і батіг на цьому ізраїльському ранчо, де дрони використовуються для випасу і спостереження за худобою. Квадрокоптери з дистанційним управлінням парять поруч з коровами, які рухаються відповідно командам, а відео в реальному часі передається фермерам.

Випасати корів будуть дрони: собаки нервують тварин

ФОТО: Ynet News

"Використання безпілотника замість ковбоїв і собак створює набагато менш стресове середовище для тварин, а тварина, яка менш схильна до стресу, набагато здоровіша і продуктивніша", — сказав Ноам Азран, генеральний директор BeeFree Agro, фірми, що розробляє метод.

За його словами, дрони також забезпечують більш ефективний контроль над великими стадами і пасовищами. Азран також додав, що до технології проявили інтерес Об'єднані Арабські Емірати, які у вересні встановили офіційні відносини з Ізраїлем.

У цьому місяці, розповів Азран, представники BeeFree Agro вирушать до цієї країни Перської затоки, "щоб подивитися, чи підійде наше рішення для верблюдів".

Як повідомляло видання "Коментарі", японці мають намір збивати ворожі дрони за допомогою лазерів. Міністерство оборони Японії попросило у уряду близько 42 мільйонів доларів з бюджету 2021 року для початку розробки лазерів для автомобілів. Колісні мобільні лазерні системи необхідні для боротьби з дронами в міських умовах. Кількість дронів стрімко зростає і вони можуть стати грізною, але дешевою зброєю для терористів або знаряддям для вандалізму. Японське Міністерство оборони в даний час працює над лазерною технологією з Kawasaki Heavy.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини