Головна Новини HI-tech технології Велика Британія створить спеціальний підрозділ для контролю за техногігантами
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика Британія створить спеціальний підрозділ для контролю за техногігантами

Підрозділ цифрових ринків буде регулювати поведінку технологічних гігантів, домінуючих на ринку онлайн-реклами

27 листопада 2020, 16:28
Поділіться публікацією:

Британія планує створити нову спецслужбу, яка буде контролювати великі технологічні компанії, включаючи Google і Facebook, щоб протистояти їх домінуванню на ринку і не дозволяти їм експлуатувати споживачів і малий бізнес.

Велика Британія створить спеціальний підрозділ для контролю за техногігантами

ФОТО: ABC News

Уряд Великої Британії заявив в п'ятницю, що в наступному році він створить "Підрозділ цифрових ринків", щоб забезпечити дотримання нового кодексу поведінки, що регулює поведінку технологічних гігантів, домінуючих на ринку онлайн-реклами.

Підрозділ цифрових ринків, запуск якого запланований на квітень наступного року, буде контролювати новий режим регулювання для технологічних компаній, спрямований на посилення конкуренції.

Ці заходи були представлені у висновках колишнього економічного радника Обами Джейсона Фурмана, якому Міністерство фінансів Великої Британії доручила провести огляд цифрової економіки.

Згідно з новим кодексом, технологічні компанії повинні будуть більш прозоро використовувати дані споживачів. Вони повинні будуть дозволити користувачам вибирати, чи отримувати персоналізовану рекламу, і їм не буде дозволено ускладнювати клієнтам використання конкуруючих платформ.

Підрозділ цифрових ринків може бути наділений повноваженнями припиняти, блокувати або скасовувати будь-які рішення, що приймаються великими технологічними компаніями, і наказувати їм робити певні дії для дотримання кодексу. Якщо компанії не будуть дотримуватися правил, наглядовий орган може оштрафувати їх, хоча максимальний розмір штрафу ще не визначений.

Як повідомляло видання "Коментарі", Велика Британія побудує тунель під Стоунхенджем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини