Головна Новини HI-tech технології Вчені розгадали ще одну таємницю спорудження єгипетських пірамід
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розгадали ще одну таємницю спорудження єгипетських пірамід

Дослідники знайшли відповідь про те, як єгиптяни змогли транспортувати так багато будівельних матеріалів до пірамід.

8 вересня 2022, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Як створювалися піраміди? Це питання, на яке вчені та історики шукали відповідь роками. Ці величні споруди, архітектурне диво, оточені різними теоріями, пов’язаними з їх будівництвом та транспортуванням будівельних матеріалів. Тепер вчені знайшли ще одну відповідь на питання, як єгиптяни могли побудувати піраміди. Стародавнім єгиптянам багато в чому допомогла матінка-природа. 

Вчені розгадали ще одну таємницю спорудження єгипетських пірамід

Вчені розгадали ще одну таємницю спорудження єгипетських пірамід. Фото з відкритих джерел

Піраміди — це споруди, які запалюють уяву будь-якої людини. Протягом багатьох років вони були об'єктом дослідження вчених з усього світу, які все ще дивуються, як тисячі років тому люди змогли створити ці величні споруди. 

Можливо, вчені щойно дізналися відповідь на це важливе питання. Група дослідників із Франції, Китаю та Єгипту проаналізувала скам’янілі зерна пилку в ґрунті навколо Гізи та дійшла висновку, що головною допомогою для стародавніх єгиптян були природні умови. Цим чинником виявився рукав Нілу, який протікав біля місця спорудження пірамід. Дослідники вважають, що транспорт матеріалів, з яких були побудовані піраміди Гізи був ключовим фактором.

Щоб підтвердити свою тезу, дослідники представили докази у вигляді слідів рослин, які могли розвиватися лише в районі, де раніше текла вода. Вчені додають, що річка, яка протікає поблизу місця будівництва пірамід, дозволяла транспортувати величезні кам'яні блоки, з яких вони побудовані. Однак з часом ця територія поступово висохла, і тому сьогодні піраміди розташовані на відстані понад 5 км від Нілу.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про те, де можна побачити піраміди, адже вони є не тільки в Єгипті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини