Головна Новини HI-tech технології В Україні запустили арт-проект з використанням 3D-технологій
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили арт-проект з використанням 3D-технологій

Театральні постановки будуть проходити з інтеграцією в них 3D копій акторів і декорацій

23 жовтня 2020, 14:06
Поділіться публікацією:

В Україні запустили інноваційний арт-проект "Театр 360 градусів", який вперше покаже відеоверсії театральних постановок з інтеграцією в них 3D копій акторів і декорацій. Це унікальний випадок для України, коли сучасні технології об'єднуються зі сценічним мистецтвом. Про це повідомляє УНІАН.

В Україні запустили арт-проект з використанням 3D-технологій

В Україні покажуть 3D-спектакль

Першою онлайн покажуть постановку "Камінний господар" київського Театру на Подолі на основі поетичної драми Лесі Українки в інтерпретації українського режисера Івана Уривський. "Театр 360 градусів" покаже 10 перших прем'єр вистави безкоштовно. Перший онлайн-показ пройде вже 17 листопада. Далі онлайн-вистави будуть проходити кожен день.

Ініціаторами проекту стали відома українська актриса Даша Малахова і продюсер Наталя Чижова. Організатори ставлять перед собою амбітну мету: зробити театр доступним, об'єднавши театр і сучасні технології в новий вид візуального мистецтва.

Організатори розповіли, що світовий та український театр переживають складний період через пандемію COVID-19. Тому зараз украй важливо привернути увагу громадськості до режисерів і акторів, які створюють яскраві, авангардні вистави, але знають їх практично тільки театрали.

Нагадаємо, що через карантин робота театрів була серйозно обмежена. На сьогоднішній день їм не можна заповнювати глядацький зал повністю. У Харкові, який потрапив в червону зону, театри на сьогоднішній день взагалі закриті.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини