Головна Новини HI-tech технології В Україні успішно провели ракетний запуск безпілотника
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні успішно провели ракетний запуск безпілотника

Днями українські військові протестували перші вітчизняні ракетні дрони, які протистоятимуть шахедам. Про це повідомляє Telegram-канал “Про Бізнес”, пишуть “Коментарі”.

14 лютого 2023, 16:06
Поділіться публікацією:

Повідомляється, що їх називають аналогом іранських дронів-камікадзе. Відео запуску першого українського ракетного дрона оприлюднив старший науковий співробітник хімічного факультету КНУ ім. Шевченка Сергій Пипко. Цей науковець уже понад 40 років збирає та запускає аматорські ракети. У 2018 році він очолив NAURocket — студентське конструкторське бюро експериментального ракетобудування.

В Україні успішно провели ракетний запуск безпілотника


За словами пана Сергія, переваги таких дронів у тому, що не потрібно збирати і розбирати катапульту, а запуск можна проводити з дуже короткою направляючою або взагалі без направляючої, з місця. Наприклад, з кузова пікапа або вантажівки, Зупинившись всього на хвилину. Можна запускати залпом кілька штук в хвилину. 


Як відомо, Російська Федерація атакує Україну дронами-камікадзе, які закуповує в Ірану. Україна використовує систему “Ловці шахедів” для захисту об’єктів критичної інфраструктури. Вона базується на використанні оборонних технологій, автентичних тим, що застосовують у США. Комплекс радарів та засобів глушіння сигналу допомагає виявляти й блокувати безпілотники. 


Раніше ми писали про платформу Delta, завдяки якій солдати в режимі онлайн бачать поле бою з розташуванням ворожих сил. До платформи підтягуються дані від аеророзвідки, супутників, безпілотників, стаціонарних камер, радарів, чатботів тощо. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Delta — важливий компонент під час планування військових операцій. Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу, додаючи нові функції. 

Ми також писали, що оборонне відомство визначилося із місцем дислокації центру для обслуговування безпілотників Bayraktar. Цьому передувало підписання Меморандуму про співпрацю між Міноборони та компанією Baykar Makina. Очікується, що будівництво Спільного навчально-випробувального сервісного центру послужить для обслуговування, поточного ремонту, модернізації, навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини