Головна Новини HI-tech технології В Кабміні заявили про "наближення до цифрового безвізу"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кабміні заявили про "наближення до цифрового безвізу"

Долучайтеся до бета-тесту

3 квітня 2023, 14:43
Поділіться публікацією:

Українці відтепер зможуть підписувати європейські документи за допомогою "Дії". Відповідний бета-тест з'явився у популярному застосунку. Про це повідомляють "Коментарі".

В Кабміні заявили про "наближення до цифрового безвізу"

Застосунок "Дія" може бути в вашому смартфоні

Завізувати документи можна підписом-EU, який відповідає регламенту eIDAS Європейського Союзу. Відповідно, країни ЄС зможуть перевірити накладений підпис і впевнитись, що документ підписали саме ви.

"Долучайтеся до бета-тесту, — написав віце-прем'єр Михайло Федоров в своєму телеграм-каналі. — Працює все дуже просто. Оновлюєте "Дію" до останньої версії — і застосунок автоматично створює два варіанти підпису. За українським стандартом (ДСТУ) та міжнародним (ECDSA). Процес не змінився. Один клік очима, біометрія обличчя звіряється з біометрією в реєстрі — і ви укладаєте онлайн-контракт з іноземними партнерами, підписуєте заяву тощо. Під час бета-тесту підписати документ Дія.Підписом-EU можна на двох платформах: ІD.GОV.UА (ICEI) та у сервісі документообігу Вчасно. Далі — маштабуємо сервіс".

"Взаємне визнання електронних підписів з ЄС — дуже важлива частина цифрової євроінтеграції. Ми на правильному шляху... Наближаємося до цифрового безвізу з ЄС", — також зазначив Михайло Федоров.

Нагадаємо, що наразі в дії також триває голосування щодо обрання національного журі на Євробачення-2023.

Тим часом, в ГУР розповіли, яких цілей досягла Росія. Сестра Кім Чен Ина звинуватила Україну у "безрозсудній ядерній мрії".

А Зеленський запропонував росіянам "два варіанти".

"Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з РФ підготуватися до наших методів і кроків по деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. Вони ще мають час піти звідти, інакше ми їх знищимо", — зокрема, заявив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини