Головна Новини HI-tech технології В Кабміні розповіли про майбутню "цифрову революцію": кого торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кабміні розповіли про майбутню "цифрову революцію": кого торкнеться

Урядом ухвалені 63 програми цифровізації у різних сферах життя

6 квітня 2023, 10:42
Поділіться публікацією:

63 проєкти цифровізації містяться в ухваленій урядом Державній антикорупційній програмі на 2023–2025 роки. Вони стосуються онлайн-послуг, роботи з реєстрами, спрощення умов для бізнесу та інше. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву віце-прем'єра Михайла Федорова, зроблену під час конференції НАЗК "Шлях до майбутнього без корупції: покрокова інструкція". 

В Кабміні розповіли про майбутню "цифрову революцію": кого торкнеться

Михайло Федоров говорить про майбутню "технологічну революцію" в цифрі

Топпріоритети цифровізації на цей та наступні роки, за словами Федорова:

- прозорість відбудови ("завдяки Реєстру зруйнованого майна зробимо процес максимально відкритим");

- впровадження єАкцизу ("держава не витрачатиме 30 млрд грн на рік через тіньовий ринок алкоголю та цигарок, а українці не купуватимуть контрафактну продукцію");

- автоматизація послуг для моряків ("раніше реєстр документів був фактично в приватних руках і приносив організаторам "схем" до $150 млн на рік. Працюємо разом з командою Олександра Кубракова над удосконаленням реєстру та запуском послуг для моряків на порталі Дія").

- розмитнення авто ("зараз корупція в цій сфері — від 50 до 150 млн доларів на рік. Завдяки цифровізації повністю виключимо людський фактор та зробимо послугу автоматичною в Дії. Без "схем", "хабарів" та спілкування з чиновником"). 

"У найближчі кілька років зробимо справжню технологічну революцію, яка долатиме корупцію, — каже Федоров. - Цифровізація знищує корупцію. Це один із найдієвіших інструментів, щоб зупинити схеми на мільйони гривень, які осідають у кишенях корупціонерів. Більше послуг в онлайні — прозоріша держава".

За оцінками урядовця, реальний антикорупційний та економічний ефект від цифровізації за два роки становитиме 16,3 млрд грн, потенційний — 48 млрд грн. 

Тим часом, на кордоні з Білоруссю поставили величезний екран: показують, як Путін та Лукашенко бомбардують Україну. Експерт розповів, скільки часу та ресурсів потрібно для гуманітарного розмінування України. А українцям запропонували стати інвесторами звільнення Ялти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван СІрко

6 квітня 2023, 10:05

щоб ваш кабмін разом з усіма вами на куски порвали. Амінь вам і вашому кабміну!


Новини