Головна Новини HI-tech технології В Інтернет «злили» базу даних з персональними даними українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Інтернет «злили» базу даних з персональними даними українців

У базі може міститися 53 мільйони записів

13 вересня 2021, 23:59
Поділіться публікацією:

У Мережі виявили базу даних, яка може містити майже 53 мільйони записів про жителів України. Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. "На одному з веб-сайтів в мережі Інтернет виявлено базу даних жителів України, що може містити персональні дані: ПІБ, дату народження, номер телефону, населений пункт, вулицю, номер будинку і квартири", — йдеться в повідомленні.

В Інтернет «злили» базу даних з персональними даними українців

Інтернет - фото з відкритих джерел

У базі може міститися 53 мільйони записів. Офіс омбудсмена направив лист Нацполіціі про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і вжиття відповідних заходів. Правоохоронні органи поки публічно не відреагували на заяву Офісу омбудсмена. Це вже не перший раз трапляється витік персональних даних українців.

Нагадаємо, хакери опублікували фінансові дані американських зірок і політиків. Про це повідомляє "Лента.ру", посилаючись на TMZ, яке відмовилося називати сайт, на якому була виявлена вкрадена інформація. Як стало відомо, жертвами хакерів стали музиканти Бейонсе, Брітні Спірз і Jay-Z, актори Мел Гібсон, Ештон Катчер, Кім Кардашьян та Періс Хілтон, а також глава ФБР Роберт Мюллер, віце-президент США Джо Байден, колишній держсекретар Хілларі Клінтон, генпрокурор Ерік Холдер, глава поліції Лос-Анджелеса Чарлі Бек і мільярдер Дональд Трамп. Associated Press відзначає, що у випадку з Байденом і Клінтон у відкритий доступ не потрапили фінансові дані, зате хакери виклали відомості про їх адреси та іншу особисту інформацію.

Агентство вказує також, що на сайті, розміщеному в домені .su (був виділений СРСР), протягом понеділка з'являлися дані про нових людей, включаючи колишнього губернатора штату Аляска Сару Пейлін. AP додає, що вже після появи публікації в TMZ був створений Twitter-аккаунт, котрий послався на сайт з цими даними. У коментарі до заслання містилося "висловлювання проти поліції російською мовою".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини