Головна Новини HI-tech технології Уряд Великої Британії переглянув своє ставлення до Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Великої Британії переглянув своє ставлення до Huawei

Huawei припиняє участь у розробці британської мережі зв'язку 5G

14 липня 2020, 10:06
Поділіться публікацією:

Уряд Великої Британії має намір змінити курс щодо ролі китайської компанії Huawei у своїй мережі зв'язку 5G. Про це повідомляє BBC.

Уряд Великої Британії переглянув своє ставлення до Huawei

Через шість місяців після того, як було вирішено, що Huawei може грати обмежену роль у розробці мережі зв'язку 5G, британські міністри збираються повністю виключити китайську компанію з цього процесу. Цей крок частково є результатом тиску з боку Вашингтона. Однак, точні часові рамки й деталі поетапного згортання співпраці ще уточнюються.

У січні, після тривалих затримок і запеклих суперечок, уряд оголосив, що Huawei буде триматися якомога далі від чутливого ядра мережі 5G і обмежиться 35% -вою часткою ринку в інших її частинах. Тепер чиновники повертається до цього рішення. Основна причина полягає в тому, що адміністрація Трампа продовжила, за висловом британського чиновника, "неослабний тиск" на компанію.

Американські офіційні особи стверджують, що Китай може використовувати компанію Huawei як засіб "шпигунства, крадіжки або нападу" проти Великої Британії. Huawei заперечує всі звинувачення, і її засновник Рен Женфей заявив, що він, швидше, закриє компанію, ніж зробить що-небудь, таке, що завдасть шкоди її клієнтам.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei представить смартгодинник з власною операційною системою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини