Головна Новини HI-tech технології Українець обікрав відомого техногігантата на 10 мільйонів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець обікрав відомого техногігантата на 10 мільйонів доларів

Після відбування терміну ув'язнення Володимир Квашук може бути депортований в Україну

11 листопада 2020, 16:27 comments1007
Поділіться публікацією:

Колишній інженер-програміст Microsoft, арештований за крадіжку у компанії понад 10 мільйонів доларів, засуджений до дев'яти років позбавлення волі.

Українець обікрав відомого техногігантата на 10 мільйонів доларів

Українського хакера засудили в США

Суд присяжних визнав, що обвинувачений Володимир Квашук скоїв 18 тяжких злочинів. Сюди входило п'ять пунктів звинувачення в шахрайстві з використанням електронних засобів, шість пунктів звинувачення у відмиванні грошей, два пункти звинувачення в крадіжці особистих даних при обтяжуючих обставинах, два пункти подачі неправдивих податкових декларацій і один пункт в кожному з випадків шахрайства з використанням пошти, шахрайства з пристроями доступу та отримання доступу до захищеного комп'ютера надалі.

Квашук працював підрядником Microsoft, перш ніж стати співробітником в серпні 2016 року. Потім він був звільнений в червні 2018 року, після того, як компанія виявила його дії, спрямовані на крадіжку.

Згідно з матеріалами справи і свідченнями в суді, під час роботи Квашука в Microsoft він використовував свої права на тестування для крадіжки "збереженої валюти", такої як цифрові подарункові карти. Потім він перепродав ці товари в Інтернеті, використовуючи виручені кошти для купівлі будинку на березі озера за 1,6 мільйона доларів і автомобіля Tesla за 160 000 доларів, повідомило міністерство юстиції.

Разом з тюремним ув'язненням, Квашук також повинен виплатити 8,3 мільйона доларів  як компенсацію та може бути депортований в Україну після відбуття тюремного ув'язнення.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали передвиборний сайт Дональда Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини