Головна Новини HI-tech технології Українець крупно обікрав Microsoft: як йому це вдалося (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець крупно обікрав Microsoft: як йому це вдалося (ФОТО)

Програміст кілька років крав у Microsoft

3 липня 2021, 20:50 comments1009
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українець обікрав компанію Microsoft на суму понад десяти мільйонів доларів. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Українець крупно обікрав Microsoft: як йому це вдалося (ФОТО)

Українець обікрав Microsoft на 10 мільйонів доларів. фото Bloobmberg

Як, стало відомо Володимир Квашук, влаштувавшись на роботу в американську компанію Microsoft у 2017 році, займався тестуванням платіжних систем. Однак замість того, щоб виявляти вади в роботі системи, він сам скористався однією з таких лазівок.

Зазвичай платіжна система Microsoft може розпізнати тестові покупки, які генеруються спеціальними обліковими записами, тому товари в таких випадках не продавалися і не відправлялися. Однак вразливість полягало в тому, що це не працювало в разі покупки подарункових карт Xbox.

Українець зауважив, що при формуванні замовлення на подарункову карту з облікового запису тестувальника йому на пошту приходили діючі ключі для покупок. Заповзятливий співробітник вирішив не повідомляти про цю уразливість керівництву, а навпаки створив цілу систему по отриманню та збуту подарункових карт. Він переховувався завдяки VPN і саморобного програмному забезпеченню.

За підсумком за кілька років зловмисник згенерував і продав подарункових карт на суму 10,1 мільйона доларів. На момент, коли його затримували правоохоронні органи він жив в особняку біля озера, а також зважаючи на його ж записам він планував купити яхту, дорожчий будинок і гідролітак.

Суд визнав Володимира Квашука винним і призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі, а також зобов'язав його виплатити компанії 8,3 мільйона доларів.

Українець крупно обікрав Microsoft: як йому це вдалося (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американська компанія Microsoft представила свою нову операційну систему Windows 11. Стали відомі дата виходу і системні вимоги. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що Microsoft почала примусово оновлювати свою операційну систему Windows 10. Стали відомі терміни проведення процедури. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

5 липня 2021, 06:30

Мрии....они такие мрии))


Новини