Головна Новини HI-tech технології У всьому винна Росія: Microsoft розповіла, хто атакував її сервери
commentss НОВИНИ Всі новини

У всьому винна Росія: Microsoft розповіла, хто атакував її сервери

Російські хакери атакували сервери Microsoft, компанія заперечує заподіяння великої шкоди

4 січня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Microsoft заявила, що масштабний злом урядових агентств США і приватних корпорацій зайшов далі в її мережу, ніж передбачалося раніше. У компанії заявили, що в організації кібератаки підозрюють російських хакерів з угруповання SVR.

У всьому винна Росія: Microsoft розповіла, хто атакував її сервери

Російські хакери атакували Microsoft. Фото:

Microsoft заявила, що хакерам не вдалося отримати доступ до електронної пошти або її продуктів і послуг, а також що вони не змогли змінити вихідний код. Компанія не повідомила, як довго хакери перебували в її мережах або вихідний код яких продуктів проглядався. Microsoft спочатку заявила, що атака не завдала шкоди.

"Дослідження нашого власного середовища не виявило доказів доступу до виробничих послуг або даних клієнтів. Розслідування, яке триває, також не виявило ніяких ознак того, що наші системи використовувалися для атак на інших", — йдеться в повідомленні компанії.

Злом, який може тривати, по всій видимості, почався ще в жовтні 2019 року. Саме тоді хакери зламали техаську компанію SolarWinds, яка надає послуги з моніторингу технологій урядовим установам і 425 компаніям зі списку Fortune 500. Потім скомпрометоване програмне забезпечення було використано для проникнення в торгові, казначейські, державні та енергетичні департаменти, а також FireEye, провідну фірму з кібербезпеки, яка вперше виявила порушення в минулому місяці.

Як повідомляло видання "Коментарі", Microsoft випустила власну настільну гру. Несподіваний сюрприз від компанії — популярна настільна гра "Дженга", яка зовні схожа на ігрову консоль Xbox Series X. Однак, фанатам настолок зарано радіти, адже поки невідомо, чи з'явиться вона в продажу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ПрдяМедведковый

9 січня 2021, 23:56

русские суки.


Новини