Головна Новини HI-tech технології У Telegram з'явився бот, який може викрасти ваш акаунт: як захиститися від взлому
commentss НОВИНИ Всі новини

У Telegram з'явився бот, який може викрасти ваш акаунт: як захиститися від взлому

В Центрі протидії дезінформації при РНБО України повідомили про нового чат-бота в Telegram

3 березня 2022, 17:50 comments1398
Поділіться публікацією:

Фахівці Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони   повідомляють про новий чат-бот в Telegram, що може зламати  та викрасти акаунти користувачів. Тому потрібно бути уважними

У Telegram з'явився бот, який може викрасти ваш акаунт: як захиститися від взлому

Фахівці попередили користувачів про небезпеку (фото з відкритих джерел)

В інформації наведено  приклад чат-бота @DdosInstruction_bot, що, нібито, пропонує "інструкцію з кібервійни". Коли зробити його  запуск на своєму пристрої, він відразу підказує  користувачу "перевірити акаунт". Як тільки  ця "функція" закінчена,  власник вже немає доступу до свого акаунту.  Надалі   кіберзлочинці можуть використати  акаунт так, як їм потрібно.

Як  уникнути подібної ситуації? Для цього  потрібно увімкнути  двоетапну перевірку для Telegram: перейдіть в "Налаштування" — "Приватність та безпека" — "Двоетапна перевірка".

Ще потрібно бути поінформованими та використовувати  лише офіційні чат-боти, зокрема, офіційний чат-бот Служби безпеки України: @stop_russian_war_bot та офіційний чат-бот з фіксації злочинів Росії для Гааги: @tribunal_ua_bot.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Україна на дипломатичному санкційному фронті перебуває в наступіБільшість західних компаній виходять з російського ринку та припиняють інвестувати в економіку агресора. У зв'язку з виходом компанії з виробництва турбін для зеленої енергетики та скасування їх інвестицій в проекти в Росії, фактично галузь вітрової енергетики буде заморожена. Компанія планувала вкладатися на 2,5 млрд доларів США. За допомогою дипломатів та праці українських партнерів за кордоном Росія не зможе обійти санкції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини