Головна Новини HI-tech технології У Південній Африці вчені знайшли спосіб затемнити Сонце
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Африці вчені знайшли спосіб затемнити Сонце

Вчені з Південної Африки знайшли новий спосіб боротися з засухами

26 листопада 2020, 17:18
Поділіться публікацією:

Вчені з Південної Африки пропонують запускати крихітні частинки в верхні шари атмосфери, щоб відбивати сонячне світло і створювати більш прохолодні і затемнені умови в Кейптауні.

У Південній Африці вчені знайшли спосіб затемнити Сонце

ФОТО: IndyaBlog

Згідно із заявою, опублікованою Університетом Кейптауна, затемнення Сонця шляхом введення відбиваючих частинок в верхні шари атмосфери може допомогти знизити ймовірність посух на рівні "нульового дня" в Кейптауні на цілих 90 відсотків. Відповідна стаття була недавно опублікована в журналі Environmental Research Letters.

Вчені хочуть затемнити Сонце, вводячи відбиваючі частки в верхні шари атмосфери, що може допомогти знизити ймовірність посух на рівні "нульового дня" в Кейптауні.

Згідно із заявою, дослідницька група оцінила потенційний вплив геоінженерії "управління сонячним випромінюванням" (SRM) на посуху і доступність води. За словами вчених, блокування невеликої кількості сонячної радіації від досягнення поверхні Землі шляхом уприскування відбиваючих аерозолів в верхні шари атмосфери може утримувати підвищення глобальної температури нижче глобального цільового показника в 2 ° C.

Однак вони вказали, що у цього підходу є свої межі, оскільки він тільки маскує вплив парникових газів, але не зможе повернути назад підкислення океану.

Говорячи про дослідження, провідний автор доктор Ромарік С. Одуламі сказав, що їх результати показують, що SRM може допомогти знизити майбутні ризики сильних засух в Кейптауні, додавши, що зміна місця розташування, моделі або схеми розгортання SRM, може привести до значних результатів.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені розповіли, чому насправді ми залежимо від смартфонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини