Головна Новини HI-tech технології У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері

Двоповерховий дім площею 80 м2 складається з тришарових стін, заповнених ізоляційним компаундом

1 жовтня 2020, 12:45
Поділіться публікацією:

Компанія HeidelbergCement поставляє матеріал для першого в Німеччині друкованого житлового будинку з бетону. Високотехнологічний матеріал i.tech 3D був розроблений дочірньою компанією HeidelbergCement Italcementi спеціально для 3D-друку і підходить для універсального використання з різними типами 3D-принтерів. Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії HeidelbergCement.

У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері

Вперше в Німеччині житловий будинок був надрукований на принтері. Це двоповерховий особняк в Бекумі, Північна Рейн-Вестфалія. Житлова площа 80 м2 складається з тришарових стін, заповнених ізоляційним компаундом. Будинок виготовлений на 3D-принтері по бетону, який встановлений прямо на місці будівництва. Результати друку матеріалу HeidelbergCement вражають, а перший поверх вже майже готовий.

"Розробка цементно-пов'язаного матеріалу для 3D-друку — серйозна проблема. Його повинно бути легко перекачувати і видавлювати. Він також повинен швидко розвинути достатню носійну здатність, щоб нижні шари не прогиналися під навантаженням верхніх шарів. Водночас необхідно забезпечити зв'язок між шарами", — говорить доктор Дженніфер Шейдт, керівник відділу інженерії та інновацій HeidelbergCement Germany.

У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері - фото 2
У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері - фото 3
У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері - фото 4
У Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері - фото 5

Будинок в Бекума надрукований компанією PERI, одним з провідних виробників опалубки та будівельних лісів для будівельної галузі. Портальний принтер був розроблений компанією COBOD. PERI володіє часткою цього датського виробника з 2018 року. Друкувальна головка переміщається на фіксованій металевій рамі по всім трьом просторовим осям. Це дозволяє принтеру переміщатися в будь-яке положення усередині конструкції. В процесі друку принтер також враховує труби і фітинги для води чи електрики, які будуть прокладені пізніше.

Як повідомляло видання "Коментарі", сухе молоко почали використовувати для друку на 3D-принтері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини