Головна Новини HI-tech технології Twitter заблокував сторінку відомого теоретика світової змови
commentss НОВИНИ Всі новини

Twitter заблокував сторінку відомого теоретика світової змови

Девід Айк був заблокований на Twitter, раніше це зробили Facebook і YouTube

4 листопада 2020, 10:58
Поділіться публікацією:

Twitter заблокував акаунт британського теоретика змови Девіда Айка. Це рішення було прийняте через шість місяців після того, як Facebook і YouTube зробили аналогічні дії, заявивши, що Айк опублікував заяви про пандемію коронавіруса, що вводять в оману.

Twitter заблокував сторінку відомого теоретика світової змови

ФОТО: Sky News

"Зазначений аккаунт був назавжди заблокований за порушення правил Twitter щодо дезінформації Covid", — сказав BBC представник соціальної мережі.

У 68-річного чоловіка в Twitter було близько 382 000 підписників. Його недавні повідомлення включали нападки на прем'єр-міністра Боріса Джонсона, американського експерта з інфекційних захворювань доктора Ентоні Фаучі та філантропа Білла Гейтса. У своєму блозі Айк заявив, що його забанили за твіт, в якому він повідомляв про плани пілотного тестування вакцини проти коронавірусу в Ліверпулі.

Але в останні місяці він зробив неправдиві заяви, наприклад, припустив, що мережі мобільного зв'язку 5G були пов'язані з поширенням вірусу і що в цьому також була замішана єврейська група. Айк просував маргінальні теорії з 1990-х років, але його нещодавнє повернення до популярності було викликане поширенням Covid-19.

Він також був хедлайнером мітингів проти карантину на Трафальгарській площі в Лондоні, де змови, пов'язані з коронавірусом, в тому числі зв'язок 5G з Covid-19 і що пандемія є містифікацією, широко обговорювалися.

Айк, мабуть, найвідоміший член британської впливової спільноти теорії змови, і всі вони придбали велику кількість послідовників під час пандемії завдяки поширенню дезінформації.

Як повідомляло видання "Коментарі", Twitter буде видаляти повідомлення, які заперечують Голокост.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини