Головна Новини HI-tech технології Трамп назвав крайні терміни для TikTok
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп назвав крайні терміни для TikTok

Трамп забороняє TikTok на території США з міркувань національної безпеки

12 вересня 2020, 17:19
Поділіться публікацією:

Президент США Дональд Трамп заявив, що не дасть китайському технологічному гіганту ByteDance більше часу на продаж діяльності TikTok в США до того, як федеральна влада заборонить популярний додаток. Про це повідомляє New York Post.

Трамп назвав крайні терміни для TikTok

"Ми або закриємо TikTok в цій країні з міркувань безпеки, або він буде проданий. Я не продовжую терміни", — сказав Трамп журналістам перед своєю поїздкою до Мічігану.

У четвер Трамп заявив, що крайній термін продажу — 15 вересня, припускаючи, що до закриття TikTok в США в уряду залишилося всього кілька днів. Але його розпорядження від 6 серпня, яке забороняє транзакції між ByteDance і американськими компаніями, не вступить в силу до 20 вересня.

ByteDance може зіткнутися з труднощами в дотриманні цього терміну через нові китайські експортні правила, які, ймовірно, будуть піддавати угоду TikTok процедурі державного ліцензування — процес, який може тривати до президентських виборів 3 листопада, згідно з повідомленнями Bloomberg News.

Окреме розпорядження Трампа від 14 серпня давало ByteDance 90 днів на те, щоб позбутися від операцій додатку в США, припускаючи, що у нього є час до 12 листопада, щоб знайти американського покупця. Серед ймовірних покупців TikTok — Microsoft, яка працює над угодою з Walmart, і софтверний гігант Oracle.

Як повідомляло видання "Коментарі", Walmart і Microsoft домовилися про співпрацю заради покупки TikTok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини