Головна Новини HI-tech технології TikTok готується протистояти адміністрації Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

TikTok готується протистояти адміністрації Трампа

Компанія ByteDance намагається оскаржити постанову адміністрації Трампа, що вимагає відмовитися від TikTok

11 листопада 2020, 14:18
Поділіться публікацією:

ByteDance, китайська материнська компанія додатку для обміну відео TikTok, пізно ввечері у вівторок подала петицію до Апеляційного суду США, оскаржуючи постанову адміністрації Трампа, яка набирає чинності в четвер і вимагає від неї відмовитися від TikTok.

TikTok готується протистояти адміністрації Трампа

TikTok судиться з Трампом

Президент Дональд Трамп наказом від 14 серпня наказав ByteDance продати додаток протягом 90 днів, термін закінчується в четвер.

"Зіткнувшись з постійними новими запитами та відсутністю ясності щодо того, чи будуть прийняті наші пропоновані рішення, ми запросили 30-денне продовження, яке прямо дозволено в наказі від 14 серпня. Без продовження у нас немає іншого вибору, крім як подати до суду клопотання для захисту наших прав", — йдеться в заяві TikTok.

Білий дім і Казначейство від коментарів відмовилися. У Мін'юсті не відразу дали коментар. Адміністрація Трампа стверджує, що TikTok є проблемою для національної безпеки, оскільки особисті дані користувачів з США можуть бути отримані урядом Китаю. TikTok, у якого понад 100 мільйонів користувачів у США, заперечує звинувачення.

У петиції згадуються Трамп, генеральний прокурор Вільям Барр, міністр фінансів Стівен Мнучін і Комітет з іноземних інвестицій в Сполучених Штатах (CFIUS) — міжвідомча комісія, яка розглядає певні операції з іноземними інвестиціями з міркувань національної безпеки.

Як повідомляло видання "Коментарі", зірку TikTok звинуватили в педофілії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини