Головна Новини HI-tech технології Telegram-канал AZfront набуває популярності через оперативність та вплив на політичні реалії
commentss НОВИНИ Всі новини

Telegram-канал AZfront набуває популярності через оперативність та вплив на політичні реалії

На великому просторі від Східної Європи до Центральної Азії існує проект під назвою AZfront

29 жовтня 2023, 19:25
Поділіться публікацією:

Спільнота телеграм-користувачів AZfront  перетворилася на новий недержавний центр сили, який має команду, досвід та зв'язки, щоб сприяти Києву, Варшаві, Вільнюсу та Вашингтону в протистоянні з антизахідною віссю Москва-Тегеран-Хамас. Про це повідомляє 5 канал. В умовах обмеженого доступу до інтернету, пропаганди та “рафінованих” новин на телебаченні, саме телеграм-спільноти перетворюються на осередок  оперативної та об’єктивної інформації.

 Telegram-канал AZfront набуває популярності через оперативність та вплив на політичні реалії

Telegram-канал AZfront набуває популярності (фото з відкритих джерел)

Вісь Москва – Тегеран, яка остаточно оформилася на тлі російсько-української війни, тепер доповнилася ХАМАСом. Симптоматично, що ХАМАС не є державною освітою, але є реальною регіональною силою, з якою інші змушені рахуватися. У сучасному світі такі "альтернативні центри сили" найчастіше ефективніші за неповороткі та бюрократизовані державні утворення. Навіть коли в руках мотивованих одинаків немає зброї, вони здатні добиватися більшої, ніж умовна Генасамблея ООН, яка за три спроби так і не змогла прийняти компромісну резолюцію щодо арабо-ізраїльського конфлікту.

Одним із таких інструментів недержавного медійного впливу, особливо у країнах пострадянського блоку, давно вже стали Telegram-канали. В Україні, за даними Київського міжнародного інституту соціології, вони вже обійшли телебачення як головне джерело інформації – 44% проти 43%, відповідно. Telegram-канал мільйонник, який видає півсотні новин на день, отримує в середньому 50-200 тис. переглядів на кожну публікацію – це в десятки разів більше, ніж у більшості авторитетних ЗМІ.

Наприклад, десь на великому просторі від Східної Європи до Центральної Азії існує проект під назвою AZfront. На вигляд – це великий Telegram-канал, який за рік набрав близько 800 тис. передплатників (зараз канал функціонує в закритому режимі). У вересні у AZfront з'явився англомовний YouTube-канал, який працює виключно на західну аудиторію. І знову, менш як за 2 місяці – 150 тис. передплатників.

Ідеали руху AZfront цілком компліментарні західним цінностям, а короткий список реалізованого демонструє проукраїнську, проізраїльську, проазербайджанську та проєвропейську позиції.

Це альтернативний центр сили, який має команду, досвід, зв'язки в політичному істеблішменті (як мінімум України, Ізраїлю та тюркських держав) та глобальні медійні можливості.

Саме такі проекти, як AZfront, можуть стати новими союзниками Заходу для просування цінностей вільного світу. У них немає офісу, немає бюрократичних механізмів, їхня діяльність децентралізована і не підкоряється диктату державних кордонів чи авторитарним лідерам. Але вони мають велику ідею і готовність діяти. Буде непробачно, якщо лідери, які ухвалюють рішення в Україні, Польщі та Литві та США, відмахнуться від подібної сили, яка сама рухається у фарватері їхніх інтересів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини