Головна Новини HI-tech технології Сухе молоко почали використовувати для друку на 3D-принтері
commentss НОВИНИ Всі новини

Сухе молоко почали використовувати для друку на 3D-принтері

Дослідники з Сінгапурського університету технології та дизайну використовують унікальну технологію для друку продуктів

21 вересня 2020, 20:11
Поділіться публікацією:

Дослідники з Сінгапурського університету технології та дизайну (SUTD) розробили метод для виконання тривимірного друку продуктів на основі молока (DIW) прямим рукописним введенням (DIW) при кімнатній температурі зі збереженням чутливих до температури поживних речовин. Про це повідомило видання Phys.

Сухе молоко почали використовувати для друку на 3D-принтері

Тривимірний друк продуктів харчування був досягнутий за допомогою різних методів друку, включаючи широко застосовані методи селективного лазерного спікання (SLS) і екструзії гарячого розплаву. Однак ці методи не завжди сумісні з чутливими до температури поживними речовинами, що містяться в певних типах продуктів харчування. Наприклад, молоко багате кальцієм і білком, але, оскільки ці поживні речовини чутливі до температури, молоко не підходить для тривимірної друку з використанням вищезазначених методів друку, що вимагають високої температури. Хоча холодна екструзія є життєздатною альтернативою, вона часто вимагає модифікаторів реології або добавок для стабілізації друкованих структур. Оптимізація цих добавок — складне завдання.

Щоб подолати ці обмеження, дослідницька група з лабораторії Soft Fluidics Lab змінила реологічні властивості друкарської фарби і продемонструвала тривимірний друк молока DIW методом холодної екструзії з одним молочним продуктом — сухим молоком. Команда виявила, що концентрація сухого молока дозволяє створити простий склад молочних чорнил для тривимірного друку з використанням води для контролю реології. Були також проведені великі дослідження сформульованих молочних чорнил для аналізу їх реологічних властивостей і забезпечення оптимальної придатності для друку.

Як повідомляло видання "Коментарі", бельгійці випробували нову технологію 3D-друку для створення будинків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини