Головна Новини HI-tech технології Створено мініатюрні датчики, які будуть переміщати на комах
commentss НОВИНИ Всі новини

Створено мініатюрні датчики, які будуть переміщати на комах

Комахи переноситимуть датчики, які використовуються для вивчення навколишнього середовища

10 жовтня 2020, 22:31
Поділіться публікацією:








Дослідники з Вашингтонського університету розробили новий крихітний датчик, який можна транспортувати на невеликому дроні або навіть на спині комахи, а потім скидати, щоб відстежувати навколишнє середовище протягом багатьох років. Про це повідомляє New Atlas.

Створено мініатюрні датчики, які будуть переміщати на комах

ФОТО: News Europe

Очевидно, що є кілька основних функцій, які необхідні цій системі. Датчик повинен бути дуже легким, він повинен бути надійно прикріплений до засобу переміщення до тих пір, поки не буде дана команда "скинути", потім він повинен витримати падіння з висоти і, нарешті, він повинен мати можливість працювати довгий час.

Команда врахувала всі ці моменти. Вся сенсорна система важить всього 98 міліграмів, що, за словами розробників, становить приблизно одну десяту ваги мармеладу. Цього достатньо, щоб крихітний дрон або метелик без особливих проблем міг переносити датчик.

Датчик закріплений магнітним штифтом і тонкою котушкою дроту. Коли приходить час впасти, через Bluetooth відправляється команда, яка запускає ток, який проходить через провід, створюючи магнітне поле, яке вискакує з штиря і звільняє датчик.

Щоб вціліти у вільному падінні, датчик зроблений з батареєю в одному кутку. Будучи найважчим компонентом, вона обертається і, в поєднанні з невеликою загальною вагою, знижує швидкість падіння датчика до 17,7 км / год. Це дозволяє йому безпечно приземлятися з висоти до 22 метра.

Опинившись на землі, датчик може аналізувати навколишнє середовище, збираючи дані про такі речі, як температура і вологість. Електронні системи, що входять в комплект, дозволяють передавати дані по бездротовій мережі на відстань до 1 км, а батарея може працювати до 2,5 років.


Як повідомляло видання "Коментарі", OPPO представила "розумний" годинник з датчиком ЕКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини