Головна Новини HI-tech технології США наказали техногігантам надати інформацію про політику конфіденційності
commentss НОВИНИ Всі новини

США наказали техногігантам надати інформацію про політику конфіденційності

Американські чиновники стурбовані слабкою поінформованістю про діяльність техногігантів

15 грудня 2020, 10:51
Поділіться публікацією:
США наказали дев'яти технологічним компаніям, включаючи Amazon, Facebook і TikTok, надати інформацію в рамках нового огляду конфіденційності споживачів. Дослідження покликане допомогти регулюючим органам зрозуміти, які дані збирають компанії і як ця інформація використовується, особливо щодо дітей. Це чергова спроба уряду США зреагувати на побоювання з приводу впливу технологічних гігантів. У компаній є 45 днів на виконання вимог.
Представники Федеральної торгової комісії (FTC), регулюючого органу, що займається питаннями споживачів, проголосували 4: 1 за проведення розслідування.
"Викликає тривогу те, що ми все ще так мало знаємо про компанії, які так багато знають про нас. З огляду на те, наскільки ці компанії покладаються на організацію й аналіз даних як на основну основу своїх бізнес-моделей, ми очікуємо, що виконання цього наказу буде швидким і всеосяжним", — йдеться в заяві чотирьох комісарів, що підтримують цей крок.
Дев'ять соціальних мереж і компаній по потоковій передачі відео включають Facebook і його дочірню компанію WhatsApp, YouTube, китайську ByteDance, власника TikTok, Twitch від Amazon, а також Snap, Twitter, Reddit і Discord. Решта компаній не стали коментувати ситуацію відразу.
Минулого тижня французька служба з нагляду за дотриманням конфіденційності наклала штрафи на Google і Amazon. Але американські регулюючі органи давно відстають від своїх колег в Європі, коли йдеться про протидію технологічним гігантам з питань конфіденційності. 
Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали систему Міністерства фінансів США.

США наказали техногігантам надати інформацію про політику конфіденційності

ФОТО: Financial Times



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини