Головна Новини HI-tech технології Sony почне перевіряти продукти зі штучним інтелектом на відповідність законам етики
commentss НОВИНИ Всі новини

Sony почне перевіряти продукти зі штучним інтелектом на відповідність законам етики

Sony планує відобразити головні принципи етики ШІ в існуючих процедурах контролю якості

22 грудня 2020, 18:30
Поділіться публікацією:

Як стало відомо Nikkei, Sony почне перевірку своїх продуктів, в яких використовується штучний інтелект, на предмет етичних ризиків вже навесні 2021 року. Якщо продукт буде визнаний етично неприйнятним, компанія або поліпшить продукт, або зупинить його розробку.

Sony почне перевіряти продукти зі штучним інтелектом на відповідність законам етики

ФОТО: Nikkei Asia

Хоча ШІ пропонує споживачам більше зручності, він може мимоволі викликати дошкульні проблеми, такі як виявлення соціальних упереджень через нерозуміння того, чому і як ШІ вчиться. У міру того, як ШІ знаходить застосування у все більшій кількості пристроїв, відповідальність розробників зростає, а компанії посилюють керівні принципи, що регулюють етику ШІ.

Sony планує відобразити свої принципи етики ШІ в існуючих процедурах контролю якості. Японські компанії рідко враховують етику ШІ при оцінці безпеки продукції.

Від розробки продукту до його випуску Sony буде перевіряти елементи з штучним інтелектом у відповідності з керівними принципами, включаючи заходи захисту конфіденційності. Будь-які продукти, які не відповідають критеріям етичної продуктивності ШІ, будуть змінені або виключені.

Генеральний директор Sonу призначає членів комітету з етики ШІ з числа наявних співробітників. Комітет перевіряє ступінь відповідності, як це визначено керівними принципами. Навіть продукти, що знаходяться на стадії розробки, можуть бути відкинуті. Продукти, які вже були продані, також можуть бути відкликані при виявленні несподываних проблем.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект показав свою надійність в якості другого пілота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини