Головна Новини HI-tech технології Собаки зможуть керувати дронами: американці представили унікальну розробку
commentss НОВИНИ Всі новини

Собаки зможуть керувати дронами: американці представили унікальну розробку

Автономні дрони, здатні виконувати місії в важкодоступних місцях, стають все більш популярними

3 листопада 2020, 14:06
Поділіться публікацією:








Компанія Exyn Technologies випустила відео, яке показує, як стверджують розробники, перший політ дрона, керованого собакою. Про це повідомляє Forbes.

Собаки зможуть керувати дронами: американці представили унікальну розробку

Собаки зможуть керувати дронами

У відео показаний пес Коді, чия роль в управлінні дроном не надто складна, досить просто доторкнутися до сенсорного екрана, що він робить як професіонал. Потім Коді лягає і розслабляється, а дрон ExynAero відлітає, щоб виконати місію самостійно. Це миле відео, але за ним стоїть серйозний прорив у розвитку автономності дронів.

Більшість дронів, включаючи великі MQ-9 Reaper і MQ-4 Global Hawks, експлуатовані збройними силами США, насправді є пілотованими літаками, а не автономними. Оператор, керуючий ними, просто сидить в диспетчерській на землі. Більш складні дрони, такі як деякі з нових моделей DJI, можуть літати по заздалегідь запрограмованому маршруту, автоматично злітаючи та приземляючись, потрапляючи в задані шляхові точки GPS по шляху, і навіть уникаючи перешкод за допомогою вбудованого сонара.

Новий ExynAero підвищує автономність не тільки на одну сходинку, а й на кілька, тому що він призначений для роботи в складних умовах, наприклад в шахтах, де немає карти і GPS, щоб знайти дорогу назад, і немає зв'язку з оператором. Дрон має інтелектуальну систему управління, відому як ExynAI, описувану як першу в історії "автономність промислового рівня".


Демонстрація за участю собаки показує, як автономність дронів зросла за останні кілька років. З лабораторних іграшок автономні дрони перетворилися в гнучкі та надійні апарати для промислового і комерційного використання. Тепер дрони можуть працювати в важкодоступних або занадто небезпечних для людини місцях.

Як повідомляло видання "Коментарі", дрони допоможуть знаходити смертельно небезпечних медуз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини