Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект виявить Covid-19 в безсимптомних хворих
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект виявить Covid-19 в безсимптомних хворих

Нова технологія успішно виявила Covid-19 у п'яти тисяч добровольців

5 листопада 2020, 15:32
Поділіться публікацією:

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту розробили алгоритм виявлення безсимптомних людей з COVID-19 за допомогою штучного інтелекту. Вчені повідомляють, що з його допомогою можна відрізнити кашель безсимптомних людей з COVID-19 від кашлю здорових людей.

Штучний інтелект виявить Covid-19 в безсимптомних хворих

Фото: abc7 news

У статті, нещодавно опублікованій в журналі IEEE Journal, Массачусетський технологічний інститут повідомляє, що вони розробили "фреймворк обробки мови штучного інтелекту", який використовує акустику для попередньої перевірки на COVID-19 за записами кашлю. Тестуючи модель на основі записів кашлю, зібраних у більш ніж 5000 осіб, дослідники з'ясували, що в 98.5% людей з підтвердженим діагнозом COVID-19 виявився "коронавірусний" кашель. І на всі 100% він впорався з виявленням безсимптомних пацієнтів з підтвердженим ковідом. Тобто тих, у кого немає проявів хвороби, але результат тесту на ковід був позитивним.

Дослідники заявляють, що за допомогою моделі штучного інтелекту вони можуть створити "безкоштовний, неінвазивний, в реальному часі, в будь-який час, миттєво розповсюджуваний, великомасштабний інструмент для скринінгу COVID-19", який може допомогти стримати поширення вірусу.

Массачусетський технологічний інститут працює над безкоштовним додатком для смартфонів, який кожен може використовувати, щоб щодня перевіряти себе на COVID-19.

Як повідомляло видання "Коментарі", кількість хворих Covid-19 в США різко зросла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини