Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект почне досліджувати океани: що він шукає
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект почне досліджувати океани: що він шукає

Як штучний інтелект допоможе очистити океани від пластику

9 лютого 2021, 12:36
Поділіться публікацією:

Щодня в океан змиваються мільйони тонн пластику, і вченим доводиться робити все можливе, щоб стежити за його місцезнаходженням. Незабаром в їх розпорядженні може з'явитися новий корисний інструмент. Дослідники з Університету Барселони розробили алгоритм, який може виявляти і кількісно визначати морське сміття за допомогою аерофотознімків, що, як вони сподіваються, може працювати з дрона для автономного сканування морів і оцінки збитку.

Штучний інтелект почне досліджувати океани: що він шукає

Штучний інтелект почне шукати сміття в океані

Підбивати підсумки проблеми забруднення пластиком — непросте завдання, оскільки кожен день велика його частина потрапляє в океан і розбивається на більш дрібні фрагменти, які важко відстежити. Команда Університету Барселони відстежує предмети, плаваючі на поверхні, в надії поліпшити існуючі методи відстеження їх поширення, які містять дослідження ушкоджень від літаків і човнів.

За словами вчених, алгоритм штучного інтелекту може проявляти і визначати кількість морського сміття, аналізуючи фотографії, зроблені з повітря, наприклад за допомогою безпілотників. Під час тестування алгоритму були проаналізовані понад 3800 таких фотографій, зроблених біля узбережжя Каталонії в Середземному морі. Дослідники змогли підвищити рівень ефективності роботи алгоритму завдяки збільшенню кількості фотографій, які підлягають аналізу.

"Велика кількість зображень морської поверхні, зроблених безпілотниками та літаками при моніторингових кампаніях в морі, дозволила нам розробити і протестувати новий алгоритм, який досягає 80% точності при дистанційному виявленні плаваючого морського макросміття", — зазначив учений Одей Гарсія-Гаран.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект навчився грати в ігри, не знаючи правил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини