Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект навчився розпізнавати самотніх людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект навчився розпізнавати самотніх людей

Алгоритми штучного інтелекту зможуть вимірювати рівень самотності людей похилого віку

26 вересня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Нове дослідження, проведене вченими з Медичної школи Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, продемонструвало, як інструменти штучного інтелекту, що аналізують мову, можуть ефективно прогнозувати рівень самотності у літніх людей. Про це повідомляє видання New Atlas.

Штучний інтелект навчився розпізнавати самотніх людей

У новому дослідженні взяли участь 80 літніх людей. Кожен випробовуваний оцінювався з використанням звичайних методів оцінки самотності, а також за допомогою більш довгого розмовного напівструктурованого інтерв'ю тривалістю до 90 хвилин.

Інтерв'ю були розшифровані, а потім проаналізовані за допомогою системи природної мови, розробленої IBM. Крім виявлення самотності у суб'єктів, які не охоплені традиційними оцінками, система виявила відмінності в тому, як чоловіки і жінки говорять про самотність.

Повідомляється, що система штучного інтелекту може якісно передбачити самотність людини з точністю до 94%. Чим більше самотньою почувалася людина, тим довше вона відповідала на прямі запитання про самотність. Дослідники навіть припускають, що наявність якоїсь моделі "самотньої мови" може бути використана в майбутньому для спостереження за самопочуттям людей похилого віку.

Наступним етапом дослідження буде об'єднання даних інших датчиків в оцінки (таких як GPS-стеження і дані про сон), щоб персоналізувати кожен окремий результат. Крім того, систему необхідно буде протестувати на більших і різноманітніших групах, щоб налаштувати її точність.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект написав статтю для солідного видання .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини