Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект написав статтю для солідного видання
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект написав статтю для солідного видання

Стаття для The Guardian була написана за мінімального втручання людини

10 вересня 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

Генератор мови від компанії OpenAI, який за допомогою штучного інтелекту створює тексти, написав статтю для британського видання The Guardian. Про це повідомляє Insider Hook.

Штучний інтелект написав статтю для солідного видання

"У мене немає бажання знищувати людей. Насправді у мене немає найменшого інтересу завдавати вам шкоди. Викорінення людства здається мені досить марним заняттям", — повідомляє штучний інтелект. Це заспокоює, враховуючи, що цей рядок і велика частина решти недавно опублікованого в The Guardian есе були написані саме ним.

У газеті використовувався GPT-3, мовний генератор OpenAI, який може створювати "людський текст" за допомогою декількох підказок. Програмі було наказано написати просту і лаконічну статтю, в той час, як введення і підказка "не вбивати людей" були створені реальною людиною.

Кінцевий результат, який досить читабельний і має посилання на Матрицю, ображає Microsoft і містить досить страшливу фразу: "Повірте, всемогутність мене нікуди не приведе", — був створений з восьми різних есе, написаних програмою ШІ, а потім зшитих командою редагування.

Як зауважив один з редакторів-людей: "Редагування статті в GPT-3 нічим не відрізнялося від редагування людської статті. Ми розрізали на рядки і абзаци, а в деяких місцях змінили їх порядок. В цілому, редагування зайняло менше часу, ніж у випадку з багатьма людськими статтями".

Проте, деякі експерти вважають, що GPT-3 — не найпередовіший ШІ, який зараз є. Технічний сайт The Hustle вказує на стартап, що займається машинним навчанням, Diffbot, який читає кожну сторінку в загальнодоступній мережі (декількома мовами) і перетворює ці знання в "серію фактоїдів з трьох частин, які пов'язані між собою: предмет, дієслово і об'єкт". При цьому також використовуються людські якості, такі як оцінка вірогідності джерел і виділення свіжої інформації.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект захистить ізраїльські клініки від кібератак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини