Головна Новини HI-tech технології Рятувальники вперше діють за підтримки супутників Starlink
commentss НОВИНИ Всі новини

Рятувальники вперше діють за підтримки супутників Starlink

Рятувальники отримали можливість використовувати сім терміналів SpaceX для доступу до супутників Starlink

2 жовтня 2020, 17:48
Поділіться публікацією:

Служби екстреного реагування в Вашингтоні вперше використовують Інтернет, наданий супутниками Starlink компанії SpaceX, для зв'язку з жителями, які перебувають в зоні лісових пожеж. Про це повідомляє видання Tech2.

Рятувальники вперше діють за підтримки супутників Starlink

Компанія Ілона Маска надала в оренду сім терміналів для доступу до своїх супутників Вашингтонського відділу управління в надзвичайних ситуаціях (WEMD). За допомогою супутників сільські райони підключаються до Інтернету, тим самим прискорюючи рятувальні роботи.

Співробітник з питань громадської інформації WEMD Стівен Фрідріх поспілкувався c CNN і розповів, як WEMD вже зв'язалася зі SpaceX і обговорювала з компанією питання про поліпшення доступу до надійнішого Інтернету в сільській місцевості, коли в сільському містечку Малден на сході Вашингтона сталася руйнівна лісова пожежа.

За даними шерифа округу Уітмен, близько 80 відсотків будівель у Малдені були "повністю зруйновані" в результаті стрімкої лісової пожежі, що виникла в цьому район 7 вересня. Після цього були відкриті орендовані термінали для спілкування з жителями через Інтернет.

Підрозділ з управління надзвичайними ситуаціями опублікувало фотографії руйнувань і того, як термінали виявилися корисними, завдяки супутникам SpaceX. На це Маск написав, що він радий, що SpaceX змогла допомогти, і що компанія "приділяє пріоритетну увагу службам екстреного реагування та місцям, де взагалі немає підключення до Інтернету".

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX запустила ще 60 супутників Starlink.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини