Головна Новини HI-tech технології Розробник антивірусів Avast призупиняє свій бізнес у РФ та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробник антивірусів Avast призупиняє свій бізнес у РФ та Білорусі

У компанії заявили, що вони негайно скасували доступність усіх продуктів із Росії та Білорусі

11 березня 2022, 11:52
Поділіться публікацією:

Чеський розробник програмного забезпечення в галузі інформаційної безпеки Avast "на підтримку українського народу" припиняє діяльність у Росії та Білорусі. Про це йдеться у заяві компанії.

Розробник антивірусів Avast призупиняє свій бізнес у РФ та Білорусі

Avast - фото з відкритих джерел


"Будь-який військовий конфлікт — це насамперед людське лихо. Avast має співробітників як в Україні, так і в Росії і активно працює над їх захистом і підтримкою. у зонах підвищеного ризику", — кажуть у Avast.


У компанії заявили, що вони негайно скасували доступність усіх продуктів з Росії та Білорусі та призупинили всі маркетингові та збутові операції у цих країнах.


"Наш бізнес, який приносить близько 2,5 мільйона доларів США податку з продажу щороку тільки російському уряду, жодним чином не братиме участі у діях Росії. Тому призупинення нашого бізнесу в Росії та Білорусі вірне, оскільки ми засуджуємо дії Росії в Україні", — відзначили у компанії.


Нагадаємо, соцмережі Facebook та Instagram ухвалили рішення дати "зелене світло" користувачам у низці країна публікувати пости, в яких містяться заклики до смерті президента РФ Путіна, а також самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка. Також, користувачі соцмережі можуть закликати до насильства проти російських солдатів. Представник Meta Platforms пояснив, що на час російського вторгнення в Україну було прийнято рішення зробити виняток із правил та дозволити публічно висловлювати заклики до смерті російським окупантам. При цьому в Meta Platforms пояснили, що це не означає, що заклики до розправи і насильства можна буде адресувати у бік звичайних громадян Росії. Виняток стосується лише Путін та російських окупаційних військ. Також говориться, що заклики до смерті Путіна і Лукашенка будуть вирішуватися, якщо користувачі соцмережі не докладно описуватимуть методи розправи і страти. Тимчасова зміна політики соцмереж із приводу закликів до насильства проти російських окупантів (крім військовополонених) стосується таких країн, як: Вірменія, Азербайджан, Естонія, Грузія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Росія, Словаччина та Україна.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини