Головна Новини HI-tech технології Розмір має значення: в США представили найбільший в світі дрон
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмір має значення: в США представили найбільший в світі дрон

Гігантський дрон Ravn X має 24 м в довжину, 5,5 м у висоту, а також розмах крил 18 м

4 грудня 2020, 14:18
Поділіться публікацією:

Хоча ідея космічного запуску зазвичай може викликати в уяві образи ракети, що злітає вертикально з майданчика, останнім часом ми спостерігаємо, як ряд компаній можуть незабаром змінити ситуацію. Американська компанія Aevum тільки що представила масивний дрон під назвою Ravn X, який призначений для роботи в якості автономної бортової системи запуску малих супутників.

Розмір має значення: в США представили найбільший в світі дрон

ФОТО: New Atlas

Як і Rocket Lab, SpaceX, Virgin Orbit і ряд інших стартапів, Aevum сподівається прокласти шлях в космос за допомогою нової системи запуску, яка може доставляти корисні навантаження на орбіту з високою частотою. Вирішення цієї проблеми полягало в розробці того, що, за словами компанії, є найбільшим безпілотником в світі, який може автономно злітати і приземлятися на злітно-посадочних смугах довжиною всього 1,6 км і вимагає всього 743 кв. м ангара.

Гігантський дрон Ravn X має 24 м в довжину, 5,5 м у висоту, а також розмах крил 18 м і використовує те ж реактивне паливо, що і звичайний літак. Aevum повідомляє, що Ravn X майже не залежить від погодних умов і може запускатися практично в будь-яких умовах, в той час як 70 відсотків дронів на це не здатні.

Ravn X має деяку схожість з системою запуску Virgin Orbit або Stratolaunch, який є найбільшим літаком у світі і розробляється для запуску корисних навантажень в космос з повітря. Однак, на відміну від цих систем, Ravn X не вимагає наявності пілотів на борту для роботи, що усуває ризик для життя людей. Крім питань безпеки, Aevum повідомляє, що повний парк автономних транспортних засобів RavnX буде здатний запускати корисне навантаження в космос кожні 180 хвилин.

Як повідомляло видання "Коментарі", японці мають намір збивати ворожі дрони за допомогою лазерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини