Головна Новини HI-tech технології Розлючені робітники рознесли заводи з виробництва iPhone
commentss НОВИНИ Всі новини

Розлючені робітники рознесли заводи з виробництва iPhone

Робітники були обурені умовами праці на заводі компанії Wistron Infocomm

14 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Індійська поліція заарештувала понад 100 робітників, які бунтували, вимагаючи отримання заробітної плати на тайванському заводі iPhone недалеко від Бангалора. На кадрах в соціальних мережах видно розбиті камери відеоспостереження і скляні панелі, розбиті фари і підпал автомобіля на виробничому підприємстві Wistron Infocomm.

Розлючені робітники рознесли заводи з виробництва iPhone

ФОТО: Global News

Робочі стверджують, що вони не отримували повну зарплату за чотири місяці і змушені працювати додаткові зміни. Wistron заявила, що "взяла на себе зобов'язання дотримуватися місцеві закони про працю". У заяві інформаційному агентству AFP компанія не посилалася безпосередньо на скарги робітників, але заявила, що "інцидент був викликаний людьми невідомого походження, які вторглися на її об'єкт і пошкодили його з неясними намірами". Вона заявила, що відновить роботу якомога швидше.

Бангалор, столиця південного штату Карнатака, є технологічним центром Індії. За повідомленням Times of India, насильство спалахнуло, коли близько 2000 робітників з нічної зміни залишали будівлю в Нарсапуре в суботу. Сотні людей шаленіли, грабуючи офіси керівників вищої ланки, знищуючи меблі, складальні одиниці і ламаючи скляні панелі і двері прутами.

Заступник головного міністра штату Карнатака К. Н. Ашватнараян засудив "безпричинне" насильство і сказав, що його уряд забезпечить "швидке вирішення ситуації". Один профспілковий лідер сказав газеті Hindu, що на заводі була "жорстока експлуатація".

За даними місцевих ЗМІ, на фабриці працює близько 15 000 робітників, більшість з яких найняті через кадрові агентства. Apple не відповіла на запит BBC про коментарі, але в минулому заявляла, що дуже серйозно ставиться до умов роботи в компаніях постачальників.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple визнала ще одну проблему iPhone .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини