Головна Новини HI-tech технології Росія хоче визнати Meta екстремістами та заблокувати Instagram
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче визнати Meta екстремістами та заблокувати Instagram

Раніше техгігант Meta дозволив користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти російських солдатів

11 березня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Генпрокуратура РФ просить обмежити доступ до Instagram і звернулася до суду, щоби визнати Meta екстремістською організацією. Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

Росія хоче визнати Meta екстремістами та заблокувати Instagram

Instagram. Фото pixabay.com


Так, російська Генпрокуратура просить Роскомнагляд обмежити доступ до Instagram ("дочка" Meta – ЕП) у зв'язку з "поширенням інформаційних матеріалів, що містять заклики до вчинення насильницьких дій щодо росіян, зокрема військовослужбовців". Раніше техгігант Meta дозволив користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти російських солдатів на тлі вторгнення в Україну.


Соціальна мережа також тимчасово дозволила публікувати заклики до смерті президента РФ Путіна чи диктатора Білорусії Олександра Лукашенка. Водночас Генпрокуратура агресора звернулася до суду із проханням визнати компанію Meta Platforms Inc. екстремістською організацією.


Нагадаємо, вперше з початку війни росіяни 11 березня атакували ракетними ударами Дніпро та Луцьк. Під ударом та Івано-Франківськ. Що це означає? Як далеко ще може зайти російська агресія? Експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру Український інститут майбутнього Ігор Тишкевич пояснює: "Тактика РФ у війні проти України змінилася на другому тижні вторгнення. Коли росіяни почали активно бити по житлових масивах. Початкова ідея ( швидко зломити опір ЗСУ та територіальної оборони, добитися успіху хоча б в одному або кількох великих містах – і з позиції сили диктувати свої умови капітуляції) провалилася. Після цього почалася зовсім інша війна. З ударами і мирними. За словами експерта, якщо спочатку агресор намагався зламати опір на півдні, на сході (особливо в районі лінії опору), у Харкова та Києва, то зараз ми бачимо, що під ударом фактично вся Україна. "Росіяни діють за принципом – а якщо так? Може, так вдасться змусити капітулювати? Не вдається. І тому вони збільшують географічно розкид ударів, посилюють обстріли житлових районів. Цілеспрямовані обстріли, – наголошує Ігор Тишкевич. – Це цинічна спроба впливати на гуманізм українських властей. За принципом: "давайте домовимося — і в мирних перестануть стріляти" І російські пропагандисти звинувачуватимуть саме Київ у тому, що Москва дає наказ обстрілювати мирних жителів.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини