Головна Новини HI-tech технології Путін звинуватив західні моделі ШІ у русофобії та шовінізмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін звинуватив західні моделі ШІ у русофобії та шовінізмі

Путін закликав розробити в Росії свій аналог ШІ, який при вирішенні поставлених перед ним завдань використовуватиме російські інформаційні джерела

24 листопада 2023, 18:58
Поділіться публікацією:

Західні алгоритми штучного інтелекту при вирішенні поставлених перед ними завдань використовують англомовні джерела, які "скасовують" Росію або роблять про неї неправильні висновки. Тому РФ працюватиме над своїм аналогом ШІ, який використовуватиме російськомовні дані. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив президент РФ Володимир Путін на конференції зі штучного інтелекту.

Путін звинуватив західні моделі ШІ у русофобії та шовінізмі

Путін

Глава Росії фактично звинуватив західний ШІ у русофобії та шовінізмі.

"Деякі західні пошукові системи та генеративні моделі працюють часто дуже вибірково, ангажовано, не враховують, а часом просто ігнорують і "скасовують" російську культуру, — вважає глава РФ. — Простіше кажучи, перед машиною ставлять якесь творче завдання і вона вирішує її використовує тільки англомовний масив даних.Той, який зручний, вигідний розробникам системи. Таким чином алгоритм може вказати машині, що Росії, нашої культури, науки, музики, літератури просто не існує. Свого роду "скасування" в цифровому просторі".

— Ось такий ксенофоб може вийти зі штучного інтелекту, створеного за деякими західними стандартами та лекалами, — заявляє господар Кремля.

Тому Путін закликав боротися з такими "західними розробками" та розробляти "вітчизняні аналоги штучного інтелекту".

Тим часом, у ЄС готові приймати дві країни частинами.

Зеленський відповів на пропозицію Путіна про мирні переговори. Михайло Подоляк заявив, що зміст заяви російського президента демонструє те, що він неадекватний.

А ЗМІ стали відомі стартові склади на центральний матч туру УПЛ. "Шахтар" в останньому матчі УПЛ поступився "Дніпру-1".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини