Головна Новини HI-tech технології Пристрасті навколо TikTok розпалюються: Трамп випустив новий указ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пристрасті навколо TikTok розпалюються: Трамп випустив новий указ

Дональд Трамп підписав указ, яким обмежив роботу TikTok на території США

15 серпня 2020, 09:27
Поділіться публікацією:

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю наказав ByteDance протягом 90 днів припинити роботу свого застосування для обміну відео TikTok, що є останньою спробою посилити тиск на китайську компанію через побоювання з приводу безпеки персональних даних, які вона обробляє. Про це пише Reuters .

Пристрасті навколо TikTok розпалюються: Трамп випустив новий указ

"Є достовірні докази, які змушують мене повірити в це ByteDance ... можуть бути зроблені дії, які загрожують завдати шкоди національній безпеці Сполучених Штатів", — йдеться в указі Трампа.

Цей крок Трампа пов'язаний з виконавчим наказом, який він видав минулого тижня, який заборонить певні транзакції з TikTok, якщо ByteDance не відмовиться від нього протягом 45 днів. ByteDance вже веде переговори про продаж операцій TikTok в Північній Америці, Австралії та Нової Зеландії корпорації Microsoft Corp.

Новий указ посилює тиск на ByteDance і змушує його позбутися TikTok, а також юридично підкріплює санкції уряду США проти належить Китаю додатки. Указ уповноважує американських чиновників перевіряти записи та інформаційні системи TikTok і ByteDance для забезпечення безпеки персональних даних під час переговорів про продаж.

У той час як TikTok найбільш відомий своїми розважальними вірусними відео, американські офіційні особи висловили стурбованість тим, що інформація про користувачів може бути передана комуністичного уряду Китаю.

Трамп заявив, що підтримає зусилля Microsoft з купівлі американських операцій TikTok, якщо уряд США отримає значну частину виручки, але також сказав, що є й інші зацікавлені потенційні покупці.

У минулому році Комітет з іноземних інвестицій в США, урядова комісія США, яка розглядає угоди на предмет потенційних ризиків національної безпеки, відкрила новий огляд придбання Bytedance app Musical.ly в 2017 році. Ця угода створила TikTok в його нинішньому вигляді.

Міністр фінансів Стівен Мнучін заявив в п'ятницю, що наказ також вимагає від ByteDance відмовитися від будь-яких даних, отриманих або отриманих від TikTok або Musical.ly про користувачів в Сполучених Штатах.

Раніше "Коментарі" писали, що американська компанія Twitter вже провела попередні переговори з TikTok , який на даний момент у власності китайської ByteDance, про можливу покупку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини