Головна Новини HI-tech технології Пошукова система допоможе очистити моря і океани від пластику
commentss НОВИНИ Всі новини

Пошукова система допоможе очистити моря і океани від пластику

Засновники компанії хочуть долучити до очищення океанів кожну людину

22 вересня 2020, 15:21
Поділіться публікацією:

Компанія Ocean Cleanup Group (OCG) створила пошукову систему, яка допомагає очищати океан. Ця некомерційна організація, заснована в грудні 2019 року, прагне рятувати морське узбережжя від забруднення пластиком. Про це повідомляє Forbes.

Пошукова система допоможе очистити моря і океани від пластику

Розширення працює як Google і чим більше користувач шукає, тим більше релевантні оголошення відображаються. Різниця в тому, що OCG в кінцевому підсумку отримує частину ціни, яку платить рекламодавець, і використовує гроші для фінансування операцій з очищення.

Засновники компанії Майк Пауелл і Джон Чемберс хотіли створити щось, що могло б спонукати людей "вносити зміни, де б вони не знаходилися". Майк Пауелл розповів Forbes як зародилася ідея проекту.

"Під час подорожі я був шокований масштабами пластикових відходів в деяких країнах. Ви постійно чуєте і бачите новини про це, але, побачивши це на власні очі, я дійсно дещо зрозумів"

Пауелл використовував свої заощадження і технічні навички для розробки спеціальної програми OCG. За три місяці Пауелл і Чемберс видалили понад 126 тонн пластику завдяки 100 000 користувачів пошукових систем.

За даними Фонду Еллен Макартур, до 2050 року в морі може виявитися більше пластикового сміття, ніж риби. Минулого року у звіті Університету Ньюкасла в Австралії повідомлялося, що в середньому  щотижня людина ковтає кількість пластику, яка еквівалентна вазі кредитної картки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google заявила про наміри покінчити зі своїм вуглецевим слідом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини