Головна Новини HI-tech технології Платформа Google Arts & Culture покаже нові експонати за допомогою доповненої реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Платформа Google Arts & Culture покаже нові експонати за допомогою доповненої реальності

Доповнена реальність стала ще більш популярною через закриття музеїв та інших громадських локацій

26 серпня 2020, 11:27
Поділіться публікацією:

Компанія Google оголосила про співпрацю з такими установами, як Державний Дарвінівський музей в Москві та Лондонський музей природознавства, щоб додати нові віртуальні експонати у свій додаток Arts & Culture для Android і iOS. Він дає можливість користувачам розміщувати об'єкти доповненої реальності в реальному просторі і їх видно на екрані телефону. Про це повідомлять видання Ars Technika.

Платформа Google Arts & Culture покаже нові експонати за допомогою доповненої реальності

У додатках є модель доісторичного ракоподібного під назвою Cambropachycope в масштабі 400: 1, капсулу Аполлона-11, скафандр Ніла Армстронга і роботи Фріди Кало та інших художників. Додаток також містить морську істоту віком майже 500 мільйонів років під назвою Aegirocassis, рибу-хобота, акулу і кілька інших, більшість з яких також можна переглянути у вигляді 3D-моделей на одному з веб-сайтів Google.

І Google, і його головний конкурент в мобільному просторі (Apple) вклали значні кошти в доповнену реальність для мобільних пристроїв. Кожен з них надає інтерфейс програмування для розробників додатків AR на своїх платформах — ARCore для Android і ARKit для iOS і iPadOS.

Всього за останні кілька років ці API-інтерфейси стали значно складнішими, в них з'явилися такі функції, як реалістичні тіні, захоплення руху всього тіла та оклюзія. Однак більшість додатків є розважальними й навіть безглуздими, а не корисними. Це відбувається частково через обмеження, властиві перегляду контенту AR на екрані телефону.

Проте, поки багато музеїв по всьому світу все ще закриті через пандемію COVID-19, привнесення природних і історичних експонатів в будинки людей в імерсивному форматі здається хорошим рішенням. Нові об'єкти зараз видно всім користувачам у версіях Android і iOS додатки Android.

Як повідомляло видання "Коментарі", Microsoft розробила віртуальну реальність для сліпих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини