Головна Новини HI-tech технології Південна Корея оштрафувала Facebook на 6 мільйонів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея оштрафувала Facebook на 6 мільйонів доларів

Це вже не перший раз, коли Facebook стикається з проблемами в Південній Кореї

25 листопада 2020, 18:29
Поділіться публікацією:

Комісія із захисту особистої інформації Південної Кореї (PIPC) наклала на Facebook штраф в розмірі 6,1 млн доларів США за розголошення  користувацької інформації без згоди. Комісія з комунікацій Кореї почала розслідування в 2018 році, а кілька місяців тому в кінцевому підсумку передала його PIPC. Згідно Yonhap News, PIPC визначила, що соціальна мережа передала особисту інформацію 3,3 мільйона південнокорейських користувачів (з 18 мільйонів) іншим компаніям без згоди з травня 2012 року по червень 2018 року.

Південна Корея оштрафувала Facebook на 6 мільйонів доларів

Facebook оштрафували на велику сумму

Наглядовий орган повідомив, що Facebook ділився іменами людей, адресами, датами народження, досвідом роботи, місцями проживання та статусами відносин з іншими компаніями, коли вони входили в систему. Крім того, він заявив, що Facebook міг поділитися цією інформацією з 10 000 інших компаній. Проте, регулятор не може сказати, скільки саме інформації було передано, тому що Facebook, очевидно, не надав відповідної документації. PIPC також звинуватила соціальну мережу у відправці неповних або фальшивих документів. Facebook відкинув звинувачення, заявивши Yonhap News, що "повністю співпрацював зі слідством".

Це перший випадок, коли PIPC оштрафував соціальну мережу, але це не перший випадок, коли Facebook відчуває проблеми в цій країні. Ще в 2018 році Комісія з комунікацій Кореї оштрафувала компанію на 396 706 доларів США за уповільнення з'єднань користувачів в 2016 та 2017 роках. Однак Facebook виграв судову тяжбу проти комісії, і штраф був у кінцевому підсумку скасований. Адміністративний суд Сеула тоді постановив, що штраф був незаконним, оскільки компанія не мала наміру сповільнювати надання послуг в країні.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Туреччині Google оштрафували на 26 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини