Головна Новини HI-tech технології "Після атаки про нас дізнався весь світ": засновник BTC-Alpha розповів про наслідки спроби злому
commentss НОВИНИ Всі новини

"Після атаки про нас дізнався весь світ": засновник BTC-Alpha розповів про наслідки спроби злому

Засновник BTC-Alpha розповів про плани отримання ліцензії США

25 листопада 2021, 14:11
Поділіться публікацією:

Віталій Боднар, фундатор криптобіржі BTC-Alpha, дав інтерв'ю після запуску повноцінної роботи платформи. Нагадаємо, на початку листопада біржа зазнала спроби злому — хакери скомпрометували дані користувачів, але не змогли вивести кошти. Спроба злому супроводжувалася стеженням, погрозами фізичної розправи, тиском на команду та особисто на Віталія.

"Після атаки про нас дізнався весь світ": засновник BTC-Alpha розповів про наслідки спроби злому

Віталій Боднар

BTC-Alpha – перша міжнародна криптобіржа з українським корінням. За 5 років її існування нікому не вдавалося знайти лазівку та зламати платформу. Не вдалося це й зараз, твердить Віталій Боднар.

"Було заражено деякі комп'ютери співробітників. Чи не через інтернет, фізично. Тобто був фізичний контакт, і співробітники цього навіть не розуміли. Зараз спливає багато інформації, яку ми перевіряємо, про шпигунство. Нам підтвердили й самі хакери – вони нас зламали не через код, не було ніякої хитромудрої лазівки. Вони спрацювали через людський чинник. Звичайно, після цього я почав інакше ставитися до безпеки співробітників, до відбору кадрів на роботу", – зазначив Боднар.

За його словами, команда платформи повністю переглянула весь код, запустила сервери та посилила заходи безпеки. Незважаючи на серйозний удар по репутації, більшість великих партнерів стали ще лояльнішими до біржі.

Їм дуже сподобалося, як ми відпрацювали в екстремальній ситуації. Ми отримали багато похвали, це похвала моїй команді. Був момент, коли ми о 3–4 ночі йшли з офісу, і вже о 8–9 ранку приходили. У першу добу після запуску був аншлаг, ми спочатку включили висновок і лише потім депозити. Ми хотіли дати людям можливість вивести їхні кошти. Сьогодні немає жодної паніки, люди торгують монетами. На відновлення колишніх обсягів піде місяць. А далі буде зростання, бо про нас заговорив увесь світ. Багатьом сподобалося те, як ми себе виявили у цій ситуації. Ми зробили все можливе і навіть трохи більше", – наголосив Віталій Боднар.

Команда BTC-Alpha поступово повертається до питань розширення юрисдикції платформи. Спроба злому зв'язала руки на кілька тижнів, але зараз робота з ліцензії США ведеться з подвоєною швидкістю.

Це дуже важливе питання – юрисдикція США відкриває перед нами весь світ. Ми відкриті до всіх пропозицій та продовжуємо переговори з Україною. Україна гідна країна, яка має бути в епоху диджиталізації у першій десятці за всіма напрямками. Спілкуємось з питань регулювання з Кіпром, продовжуємо роботу з Туреччиною. До цієї ситуації ми провели переговори з першим помічником президента Ердогана щодо запуску турецького представництва. Так, нашим домовленостям було завдано значної шкоди, але немає нічого непоправного", – зазначив Віталій Боднар.

Команда BTC-Alpha продовжує роботу з посилення заходів безпеки і має намір повернутись до ТОП найбезпечніших криптобірж. Висновки зроблено, урок засвоєний.

Читайте також на порталі "Коментарі – криптовалюта на 13 мільйонів: у НАЗК упіймали на брехні голову регуляторної служби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини