Головна Новини HI-tech технології Особисті дані сотень дітей-інвалідів та їх опікунів опинилися у вільному доступі
commentss НОВИНИ Всі новини

Особисті дані сотень дітей-інвалідів та їх опікунів опинилися у вільному доступі

Імена дітей і адреси електронної пошти їх опікунів було видно одержувачам при тестуванні нової служби підтримки

24 листопада 2020, 10:49
Поділіться публікацією:

Особистості сотень сімей з дітьми-інвалідами були передані іншим батькам без їх згоди міською радою Брістоля, що є "фундаментальним порушенням довіри і даних".

Особисті дані сотень дітей-інвалідів та їх опікунів опинилися у вільному доступі

ФОТО: Информатор

Міська рада Брістоля розіслала повідомлення електронної пошти з проханням висловити думку про нову службу підтримки сотням людей. Імена всіх дітей і адреси електронної пошти їх основних опікунів були видні всім одержувачам.

Влада заявила, що знає про цю проблему і проводять розслідування. Електронний лист, який побачила BBC, було відправлено відділом у справах дітей-інвалідів та спеціалізованим службам ради.

Один з батьків, який побажав залишитися невідомим і отримав одне з електронних листів, сказав, що це "серйозне порушення довіри та даних".

"Це дійсно означає нехтування, яке вони відчувають до сімей з дітьми-інвалідами. Це така відсутність турботи про нас. Я відчуваю, що це дійсно приклад їхньої байдужості до важкого становища дітей-інвалідів в Брістолі", — заявив анонім.
Джерело також повідомило, що отриманий ним електронний лист містив 487 імен дітей та їх опікунів, і всі ці імена були розташовані між буквами "H" і "L".

Управління комісара за інформацією (ICO), яке розслідує витік даних і може штрафувати серйозних порушників, заявило, що ще не отримало ніяких звісток від ради, але зазначило, що в органа було 72 години, щоб повідомити про будь-яке порушення.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакер продав особисті дані трьох мільйонів українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини