Головна Новини HI-tech технології Око за око: Китай починає розслідування проти американського техногіганта
commentss НОВИНИ Всі новини

Око за око: Китай починає розслідування проти американського техногіганта

Huawei закликала китайський уряд почати розслідування проти Google

1 жовтня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Китай готується почати антимонопольне розслідування проти Google. Уряд країни робить це на вимогу компанії Huawei. Про це повідомляє Business Insider.

Око за око: Китай починає розслідування проти американського техногіганта

Розслідування, яке може початися вже в жовтні, було запропоноване китайською технологічною компанією в 2019 році, повідомили Reuters двоє людей, обізнаних у цьому питанні.

За повідомленнями джерел, в ході розслідування буде з'ясовуватися, чи перешкоджає Google конкуренції за рахунок домінування своєї мобільної системи Android. Запит Huawei був переданий в Пекін на розгляд ведучому регулятору ринку Китаю.

Після того, як президент США Дональд Трамп вніс Huawei в чорний список в травні 2019 року, Google припинив випускати оновлення Android для пристроїв Huawei і заблокував нові телефони Huawei в сервісах Google, таких як Gmail. Тепер розслідування повинно вивчити, чи заподіяв Google "надзвичайної шкоди" китайським фірмам.

Джерела заявили, що вирішення питання про хід розслідування може залежати від відносин між Китаєм і США. Трамп продовжує розправлятися з китайськими технологічними компаніями, включаючи Huawei і ByteDance, заявляючи, що вони становлять загрозу для національної безпеки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google Meet отримає функцію шумозаглушення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини