Головна Новини HI-tech технології Одруження в смартфоні – як працюватиме онлайн-шлюб в Дії
commentss НОВИНИ Всі новини

Одруження в смартфоні – як працюватиме онлайн-шлюб в Дії

Такий проєкт Україна запровадила першою в світі

9 вересня 2024, 14:42
Поділіться публікацією:

Мінцифра запустила перший офіційний шлюб по відеозвʼязку в Дії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства.

Одруження в смартфоні – як працюватиме онлайн-шлюб в Дії

Шлюб онлайн, фото з відкритих джерел

Цей сервіс у Мінцифрі називають "революційним", оскільки він повністю змінює підхід до надання державних послуг. Шлюб в Дії тепер дозволяє українцям одружуватися в будь-якому куточку країни чи світу та за будь-яких обставин, що дуже актуально в умовах повномасштабної війни.

"Шлюб онлайн у Дії особливо важливий для військових та пар, які через війну не можуть бути поруч. Відтепер жодних поїздок до установ та годин у чергах. Кілька кліків у Дії — і ви подали заяву про шлюб, вибрали дату церемонії, змінили прізвище чи залишили своє та одружилися просто в смартфоні", – повідомляють в Міністерстві.

Також у сервісі можна зробити пропозицію руки та серця, а після одруження свідоцтво про шлюб автоматично підтягнеться в Дію протягом доби.

Оригінал документу можна замовити доставкою через пошту або курʼєром просто додому.

Зазначається, що сам процес укладення шлюбу триває до 30 хвилин.

Сервіс у Дії розробляється Мінцифрою спільно з Міністерством юстиції України, Державним підприємством "Національні інформаційні системи", Цифровим офісом ДРАЦС, Державною міграційною службою, АТ "Укрпошта" за підтримки швейцарсько-української програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Технічним партнером стала компанія Сisco, яка в межах підписаного з Мінцифрою меморандуму надала рішення для відеоконференцій Cisco Webex.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ЗСУ вперше збили висотний розвідувальний дрон на висоті понад 3620 метрів (ВІДЕО)

Українські військові змогли вистежити та збити ворожий розвідувальний дрон на висоті понад 3 з половиною кілометри.

"Це сталося 7 вересня над Харківщиною.

Полювання було надскладним. По-перше, висота — понад три кілометри; во-друге, "Орлан" постійно змінював напрям та висоту. Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи "Ворон" безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео — фінальний момент атаки", – йдеться в повідомленні.

Відео – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини