Головна Новини HI-tech технології Один з найкращих броньованих танків в історії. Merkava Mk IV
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з найкращих броньованих танків в історії. Merkava Mk IV

Ізраїльська армія створила один з кращих броньованих танків в історії - Merkava Mk IV.

28 грудня 2022, 17:05 comments3500
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через своє геополітичне становище Ізраїль, постійно удосконалює свою військову техніку та має одну з кращих армій світу. Саме в цій країні знаходиться один з кращих броньованих танків в історії — Merkava Mk IV. Ця машина була розроблена з нуля з урахуванням особливих потреб цієї нації, що виділяє її серед інших танків сучасного поля бою.

Один з найкращих броньованих танків в історії. Merkava Mk IV

Ізраїльський броньований танк Merkava Mk IV. Фото з відкритих джерел

Через постійні війни Ізраїль вирішив створити власні танки. За проєкт генерала Ізраїля Таля, танк мав відповідати вимогам країни та бути адаптованим до військових дій в Ізраїлі.

Merkava Mk IV – це остання версія танків цього типу, яка надійшла на озброєння Ізраїлю у 1979 році, проте розробка почалась ще в 1967. Назву танка Merkava в перекладі з івриту означає "колісниця".

Таль вирішив, що танк не має бути мобільним, адже для такої малої країни це другорядна проблема, натомість бойова машина мала бути добре захищена, і навіть після ушкоджень могла використовуватись. Таким чином танк отримав потужний захист.

Окрім того, двигун у Merkava перенесли з задньої частини танку на передню, аби забезпечити додатковий захист членам екіпажу. У 1982 році танки ефективно себе проявили в долині Бекаа, де протистояли сирійським танкам Т-72. Ізраїль зміг ліквідувати вісім танків Сирії, а жоден танк Merkava не був знищений.

65-тонна Merkava IV, довжиною 7,6 м (9 м з гарматою) і шириною 3,7 м, управляється екіпажем з 4 осіб і може також використовуватися як транспортна машина піхоти. Зараз на озброєнні ізраїльської армії перебуває 360 танків Merkava IV. Повідомлень про те, що Ізраїль передасть ці танки до України не було.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вперше на фронті помітили ізраїльську військову техніку.

Також "Коментарі" писав про те. що Росія планує відправити свої сучасні танки в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини