Головна Новини HI-tech технології Новий спосіб позбутися депресії: потрібно грати
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий спосіб позбутися депресії: потрібно грати

Відеоігри можуть позбавити від депресії, вважають фінські вчені

14 лютого 2021, 21:36
Поділіться публікацією:

Депресію вважають одним з найбільш поширених проблем людства. І поки фармакологи б'ються і придумують нові формули ліків проти депресії, а психологи заробляють свої гроші на сумних людей, у Фінляндії винайшли новий спосіб боротьби з поганим настроєм.

Новий спосіб позбутися депресії: потрібно грати

Врятуватися від депресії допоможуть відеоігри / фото з відкритих джерел

Виявляється, депресивним людям можуть допомогти відеоігри.

Згідно з результатами випробувань, після восьми тижнів регулярної гри симптоми депресії у хворих слабшали, а когнітивні функції поліпшувалися.

Гравець повинен виконувати завдання в фантастичному місті. За зовнішнім виглядом і геймплею гра нагадує сучасні екшн-гри. Є певна особливість, яка не помітна на перший погляд — розробники вмонтували в ігровий процес непросту функцію, нібито "мережу". Цей прийом дозволяє активізувати різні ділянки мозку, видати якусь зарядку для розуму.

Звичайно, такий спосіб не дасть високого ефекту, як ліки, про що попереджають винахідники. Однак, подібний ігровий підхід з задоволенням можуть оцінити пацієнти з деменцією і особливими формами непомітною депресії.

Відзначимо, що згідно зі статистичними дослідженнями Євросоюзу, громадян ЄС, які страждають від депресій, налічують до 7%.

Як повідомляв портал "Коментарі", акції розробника Cyberpunk 2077 CD Projekt різко виросли після того, як Ілон Маск висловив своє захоплення грою. Генеральний директор Tesla опублікував в Twitter фотографію нового седана своєї фірми, Plaid Model S, припустивши, що він зможе запускати Cyberpunk 2077, Witcher 3 і кілька інших відеоігор. Видання "Коментарі" раніше повідомляло, що картонному Ілону Маску провели екскурсію в музеї космонавтики в Житомирі. Володимир Зеленський недавно запросив Ілона Маска відвідати музей космонавтики в Житомирі, тому журналісти 5 каналу вирушили в Житомир, прихопивши з собою картонну копію відомого мільярдера, щоб перевірити, чи впізнають місцеві жителі засновника Space X, і чим його зацікавив би Житомир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини