Головна Новини HI-tech технології Новий баг Windows 10: як одне посилання може "вбити" комп’ютер
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий баг Windows 10: як одне посилання може "вбити" комп’ютер

Користувачів закликають бути дуже обережними, адже таким способом зламування комп’ютерів можуть дуже скоро скористатися кіберзлочинці

21 січня 2021, 15:57 comments1424
Поділіться публікацією:

Операційна система Windows 10 знову "проштрафилася". Програмісти виявили новий баг, що здатен вивести комп’ютер із ладу за допомогою лише одного посилання. Поради, як точно не треба чинити, надає спеціалізоване видання Gizmodo.

Новий баг Windows 10: як одне посилання може "вбити" комп’ютер

Після екрану смерті система може просто не запуститися. Фото: ixbt.com

Цікаво, що помилку в системі виявив один із дослідників безпеки ОП Windows Йонас Ліккегор. Найімовірніше, цей баг був присутній у системі ще із жовтня 2020 року.

Будьте обережні у користуванні своїми гаджетами і перевіряйте посилання, за якими переходите, бо якесь із них може виявитися фатальним.

Так, якщо ви раптом "копирсаєтеся" у начинні власного комп’ютера із будь-яких причин, уникайте введення у пошуковий рядок браузера комбінації: "\\. \ globalroot \ device \ condrv \ kernelconnect". Йонас Ліккегор наголошує: перевіряти на правдивість цей факт не варто, адже спочатку ПК висвітить вам синій екран смерті (BSOD), після чого, найімовірніше, більше не працюватиме.

Деякі із представників спеціалізованих видань спробували дізнатися, чи ж дійсно це можливо. Так, комп’ютер тестувальників із Tom’s Guide "застряг" у циклі автоматичного відновлення. Видання BleepingComputer не надало конкретної відповіді, чи "вижив" їхній ґаджет після випробування посилання, але згодом поінформувало, що така помилка справді присутня у Windows 10.

Йонас Ліккегор підкреслює: слід бути дуже обережним у переході за сторонніми посиланнями. Такою системою виведення техніки із ладу можуть скористатися хакери. Таким чином без зайвих зусиль кіберзлочинцям вдасться повісити від одного ПК до цілої системи.

Чи виправлять баг у наступних оновленнях "операційки", поки не повідомляється.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували, що у Windows 10 автоматично виправили помилку, що призводила до раптових перезавантажень системи.

Також на порталі можна дізнатися, яку програму неможливо видалити із Windows 10.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини